Părintele Arhimandrit Felix Dubneac

 

''Mărturisitorii Sfintei Treimi''

 

De Părintele Arhimandrit Felix Dubneac

 

La sfârsitul anului 1997 Mânăstirea Adormirea Maicii Domnului din Rives Junction, Michigan a scos de sub tipar o nouă lucrare a Părintelui Arhimandrit Felix Dubneac intitulată, ''Mărturisitorii Sfintei Treimi.'' Lucrarea are 360 de pagini si este îmsotită de un Cuvânt de Inceput al P.S.S. Episcopul Nathaniel al Episcopiei Române Ortodoxe din America.

Cartea este împărtită în numerose capitole si subcapitole si aparent ea pare cumva dezarticulată. Dar aceasta este doar o aparentă înselătoare si, cred, anume lăsată de autor. Căci unitatea cărtii este dată de tema principală si de mesajul principal care sunt clar si răspicat sustinute în lungul celor 360 de pagini. Părintele Arhimandrit Felix Dubneac arată că pentru Biserica Ortodoxă, pentru Biserica lui Hristos, învătătura despre Sfânta Treime si mărturisirea acestei învătături reprezintă esenta. Părintele Dubneac ne spune că pentru crestinii ortodocsi Dumnezeu nu este doar o unitate ci o uniune, nu numai o unire ci o comuniune care înseamnă Treime: Tatăl, Fiul si Duhul Sfânt. Dealtcum Părintele Felix doar foarte pe scurt mentionează continutul dogmei despre Sfânta Treime căci, mai apoi, el apucă o cale de demonstratie pe cât de convingătoare pe atâta de lesne si atrăgător de cetit. In cuprinsul cărtii sunt prezentate vietile si învătăturile despre Sfânta Treime ale unor Sfinti si mărturisitori de credintă de la începuturile veacului crestin până înspre zilele noastre.

Autorul cărtii este autorul a zece alte cărti si a numeroase articole de învătătură crestină. El este un cunoscut pictor de biserici si icoane si de asemenea un iubit părinte duhovnicesc al Mânăstirii Adormirea Maicii Domnului de la Rives Junction, Michigan. Cartea ''Mărturisitorii Sfintei Treimi'' poate fi comandată prin check ori money order (17 dolari U.S. plus 2 dolari pentru cheltuieli postale) trimis la ''Holy Dormition Monastery,'' 3389 Rives Eaton Rd., Rives Junction, MI 49227.

Alexandru Nemoianu

 

Viaţa Creştină este publicaţia oficială a Bisericii Ortodoxe Române „Sfânta Treime” din Los Angeles, California. Rector: Very Rev.Fr. Constantin Alecse. 

3315 Verdugo Road, Los Angeles, California 90065 - Statele Unite ale Americii

Tel. (323) 255-8583 *  (818) 365-4274 – Cell. (818) 388-5483

 E-mail: preot@biserica.org

 

HOME