ANUNŢURI COMUNITARE DIVERSE

 

Anunt Comunitar pentru Toti Romanii-Americani din Sudul Californiei

 

TVRomania-West, în cooperare cu Televiziunea Româna, Departamentul International, "Sahia TV & Movie Romanian Enternainment Production" si "AnimaFilm", prezinta pentru toti membrii comunitatii româno-americane din Sudul Californiei, prin intermediul statiei:

 

TV-Cablu LA@36 (The Learning Channel), Duminical, între orele 3-4 PM (începând din ziua de duminica 9 Aprilie, 2000) cele mai îndragite emisiuni TV, de interes comunitar, cu stiri actuale din România, programe culturale, actualitati politice, interviuri, comentarii, sport, turism, muzica usoara si populara româneasca,comedie, viata spirituala, imagini de pe plaiunile natale, etc.

 

Dintre subiectele abordate în prima emisiune:

 

a) - eseu folcloric

- documentar ecologic

- divertisment - momente vesele

b) - documentar turistic

- divertisment - muzica populara si usoara

c) - din Arhiva de aur a Televiziunii Române "Toma Caragiu si invitatii sai", etc.

d) - viata spirituala (subiecte variate, inclusiv vizita Sanctitatii Sale Papa Ioan Paul al II-lea în România, Mânastirea din gura Pesterii Ialomita, religiozitatea poporului român)

 

În atentia întregii comunitati:

 

· Pentru membrii comunitatii româno-americane din sudul californiei, care nu au acces la "cablu", si totusi doresc sa vizioneze programele, biserica ortodoxa româna "sfânta treime", (dela adresa : 3315 verdugo rd., los angeles, california) va facilita duminical prezentarea numitelor programe, în sala mare parohiala, prin intermediul unui video-proiector pe ecran-cinema, între orele 1:00 - 2:00 pm; adica, cu doua ore mai înainte ca respectivele programe sa fie televizate de catre statia la@36. intrarea este gratuita.

 

Programe speciale la:

 

· Duminica Floriilor - 23 aprilie 2000

· Traditii Romanesti de Pasti - Duminica 30 aprilie 2000, Pastile Ortodox.

 

Vizitati-ne site-ul de Internet:

Televiziunea Româna de Vest (TVRomaniaWest.com) - http://www.tvromaniawest.com

 

 

 

Parintele Anton Frunza,

Noul Secretar Al Episcopiei

 

 

Începând cu 24 ianuarie 2000, Parintele Anton Florian Frunza a fost numit Secretar de limba româna al Cancelariei Episcopale si editor al partii românesti a revistei Solia.

 

Parintele Anton Florian Frunza s-a nascut în ziua de Craciun a anului 1968 , în localitatea Mogoseseti-Siret, Iasi, România, fiind al doilea copil al familiei Preotului Protoiereu Anton Frunza Sr.

 

Studiile primare si gimnaziale le-a facut în orasul Iasi. Între anii 1985-1990 a urmat cursurile Seminarului Teologic ''Veniamin Costachi'' de la Mânastirea Neamt, Jud. Neamt, iar între anii 1990-1994 cursurile Facultatii de Teologie Ortodoxa din Iasi. În perioada 1994-1995 urmeaza studiile aprofundate de Teologie Sistematica la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, obtinând în 1995 titlul de Master în Teologie.

 

În martie 1995 este admis la cursurile de doctorat în Teologie la Facultatea de Teologie din Bucuresti, specialitatea ''Îndrumari Misionare si Ecumenism,'' sub îndrumarea stiintifica a P.C. Diac. Prof. Dr. Petre David. Sustine examenele între 1995-1996, urmând sa prezinte teza de doctorat. Se casatoreste cu doctorita Ana Antoaneta în iulie1990. Împreuna au un fiu, Victor Augustin, nascut în iunie 1991. În noiembrie 1996 emigreaza cu familia în Statele Unite.

 

Este hirotonit diacon de catre Prea Sfintitul Episcop NATHANIEL (în prezent Arhiepiscop) la 11 mai 1997 si preot de catre Înalt Prea Sfintitul Mitropolit SERAFIM al Germaniei si Europei Centrale (din partea Înalt Prea Sfintitului Arhiepiscop NATHANIEL) cu ocazia Congresului Episcopiei, la 6 iulie 1997. În perioada iulie 1997 - iunie 1999 a activat ca preot asistent în Parohia ''Sfânta Treime'' din Los Angeles, California. Din iulie 1999 este administrator al Misiunii Ortodoxe Române ''Buna Vestire'' din Grand Rapids, Michigan.

 

Felicitam din tot sufletul pe Cucernicia Sa, parintele secretar Anton Frunza si familia, însa, în acelasi timp atragem atentia Înalt Prea Sfintiei Sale Arhiepiscopul Nathaniel ca "i-am facut acest dar numai pentru un numar limitat de ani", dupa care îl asteptam iarasi "acasa", la Los Angeles, unde apartine, prima sa parohie de slujire în Statele Unite.

 

În numele parohiei Sf. Treime,

Parintele protopop Constantin Alecse

 

 

 

Trei Enoriasi de la Sfânta Treime, Înscrisi la Teologie

 

 

Din dorinta ardenta de a continua studiile de teologie, spre a deveni vrednici slujitori ai lui Dumnezeu în sacerdotiul preotiei, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfintiei Sale Arhiepiscopul Nathaniel, 3 enoriasi activi ai parohiei noastre s-au înscris la seminar, începând cursurile de teologie din toamna anului 2000:

 

Parintele diacon Vasile Simonca este atasat la parohia noastra înca din anul 1996. Vasile Simonca s-a nascut la 9 aprilie 1955 în Sibiu, România. A facut scoala primara, liceul si scoala profesionala de arta în România. Si-a sustinut exemenele de admitere, pe care le-a trecut cu succes, la Institutul Teologic din Sibiu. În 1980 imigreaza în Italia, si în septembrie 1982 ajunge în America. În octombrie 1986 se casatoreste cu Cristina Chavez, care se converteste la Ortodoxie, fiind binecuvântati cu 3 fete: Isabella, Monica si Tereza. În septembrie 1992 este sfintit întru diacon de Înalt Prea Sfintia Sa Arhiepiscopul Victorin, pe seama parohiei Sf. Arhangheli din Torrance. Din februarie 1996 este atasat la parohia Sf. Treime din Los Angeles. Este înscris la cursurile seminarului St. Stephen's Antiochian, din Englewood, New Jersey. Îi dorim succes.

 

Ipodiaconul John William Clark, nascut la 24 iunie 1934 în New York. Dupa terminarea scolii primare, a scolii gimnaziale St. Catherine of Sienna, si a liceului Trinity High N.Y.N.Y (Biserica Romano-Catolica), urmeaza 2 ani de seminar Romano-catolic "St. Joseph" din Phoenix City, Alabama. John William (cu numele de Bill înainte de a se converti la ortodoxie de la catolicism), este casatorit cu Margie care-i ofera tot suportul de a prospera întru Credinta. Acceptat în Ortodoxie, în1984 la Catedrala Sf. Maria (OCA) din Los Angeles, Bill deserveste în mai multe pozitii atât la Catedrala Sf. Maria, cât si la Catedrala Antiohiana "Sf. Nicolae" din Los Angeles: membru al consiliilor parohiale, învatator la scoala duminicala, director de retrageri spirituale, etc. Din 1997 pâna în prezent este atasat la Sfânta Treime, fiind binecuvântat de I.P.S. Sa Arhiepiscopul Nathaniel drept ipo-diacon, coordonatorul slujbelor religioase în Engleza de la capela, si directorul scolii duminicale. Este înscris la cursurile seminarului St. Stephen's Antiochian, din Englewood, New Jersey. Îi dorim succes.

 

Citetul drd. Costin R. Popescu, s-a nascut la 28 noiembrie 1970 în România, unde a primit educatia elementara, liceala si universitara. Este detinatorul a 2 diplome (Licente) universitare în Fizica: de la Universitatea din Paris, si Universitatea Harvard, cu "Magna cum Laude".

 

În prezent îsi lucreaza teza de doctorat la Institutul de Tehnologie din California, pe care o va obtine în vara anului 2000, în domeniul teoriei fundamentale "String Theory". Este autor a 5 articole de domeniu, si co-autor (cu profesorii sai John H.Schwarz si altii), precum si alti colegi de doctorat a peste 400 de comunicari (exortations).

 

Drd. Costin este casatorit cu doamna dr. Irina Popescu, având un îngeras de fetita, Malinuta, pe care o cresc cu multa frica de Dumnezeu.

 

Din 1995 drd. Costin Popescu devine membru activ al parohiei Sfânta Treime. In 1998 devine cantor bisericesc, organizând grupul de voluntari pentru muzica bizantina. În Noiembrie 1999 este binecuvântat întru citet de catre Î.P.S. Sa Arhiepiscopul Nathaniel, iar din toamna anului 2000 va urma cursurile la zi ale Seminarului Teologic "Holy Cross", Arhiepiscopia Ortodoxa Greaca.

 

Îi dorim succese înmiite, si sa deie Domnul sa-l primim în rândurile vrednicilor slujitori în via Domnului.

 

 

 

Vizitarea Vârstnicilor si Bolnavilor

 

Cu ocazia sfintelor sarbatori ale Pastilor, Învierea Domnului, 2000 - parintele paroh va cauta sa vizite toti enoriasii vârstnici si bolnavi, aflati în spitale, case convalescente sau acasa. În eventualitatea ca cititorii revistei noastre cunosc si alti enoriasi, în afara celor mentionati mai jos, care doresc sa fie vizitati si împartasiti la Sfintele Sarbatori ale Învierii Domnului, va rugam sa-i dati de stire parintelui, la telefonul cancelariei parohiale (323) 255-8583.

 

 

Înmormântari

 

 

Cu duhurile dreptilor, celor ce s-au savârsit, odihneste Mântuitorului si sufletele robilor Tai, pazindu-i întru viata cea fericita, Care este la Tine, Iubitorule de oameni!

 

+ In memory of Traian Pincu

(An Eulogy - Biography - by the Family)

                       

On Christmas day,  25 December 1999, a pillar of the church, a beloved friend and a great man, Traian Pincu passed away.

          Traian Pincu was born in Niculintzi, Yugoslavia on November 8, 1939.  He married Maria Latku on September 23, 1961. They had a beautiful daughter Felicia and soon after he fulfilled a part of his dream  by immigrating to the United States, where they were blessed with  the birth of their second beautiful daughter, Jenny.

                        But, first, to make a home, he wanted to be surrounded by the loved ones, so he proceeded to bring over his parents, Vikente and Juliana, and then went on and brought over his sister-in-law Emiljia and mother-in-law Dragina, who loved him dearly. 

                        Now, that he had the basin ingredients for a home, love he furnished his home with hard work, patience, warmth, understanding, support and most of all, love.

                        To his daughters, Felicia and Jenny, he was and always will be  what the definition of father should be. We flourished in his love and teachings. He taught his children that there would only be limits to their dreams if we personally put limits on our dreams. And when we did put limits on our dreams he would push those limits away.

                        To his wife, his trust, love and support gave her the wings to fly. His encouragement allowed to do and see the things she never dreamed she could. He was her rock of Gibraltar, and her ever loving “Honey”.

            As a father and husband, he was very wise, loving, knowledgeable, and most of all fair. And growing up in this surroundings we couldn’t help but learn from him. He did everything with a passion. He taught us that if we put taught, love, passion and a little effort into everything we did, we would succeed most of the time, and when we didn’t he made us do it again, or just accept the fact that we did our best and that was O.K.

                        Not only was he a provider for his family, but a pillar in his community. He served his church with love and good-will and served as treasurer, and controller for many, many years. In the last few years of his live he served as a chairman of the Building Committee of the Holy Trinity, strongly believing that the Almighty Lord will provide for building of a new church and cultural center in Sunland, where the church purchased its new property. He was very un-selfish, very giving of himself to his church, family, friends and community.

                        He was a very, very special husband, Daddy, son and friend. His common sense, his perception of what was right from wrong, his caring heart, his kindness, his gentle touch. All of these qualities made him so exceptional. All the people who were fortunate enough to know him, had to come away a better person.  May he continue to guide us. We love him and miss him with all our hearts. And may he forever rest in peace. He will always live in our hearts forever.

            The wake service (Tue., December 28) and the Funerals (Wed., December 29) were officiated with hundreds in attendance by Fathers Constantin Alecse, Catalin Mitescu and deacon Vasile Simonca, at  the Holy Trinity church, the parish which Traian loved and supported with all his heart  throughout his life.

            All members of the Holy Trinity Church extend the deepest and hearty-felt condolences to Maria Pincu (wife), Iuliana Pincu (mother), Felicia  and Jenny (daughters), at the passing away of our beloved brother, Traian Pincu. May the Almighty Lord rest his soul in the bosom  of Abraham.  Memory Eternal!

 

 

+ În Memoria Prof. Gheorghe Spariosu

(Scurta Biografie, oferita de familie)

 

Dupa o boala îndelungata, la 20 ianuarie 2000 si-a dat obstescul sfârsit profesorul Gheorghe Spariosu, la vârsta de 61 de ani.

 

Se nascuse la 13 aprilie 1938 în Uzdeni, Banatul Românesc din Yugoslavia. Gheorghe Spariosu a fost un om bun care a trait o viata exemplara cu idealele cele mai nobile. În tara lui natala a fost învatator la scoala lui primara 18 ani. Tot la fel a fost si învatator de muzica, director de orchestre si premiat de câteva întreceri de muzica.

 

Prof. Gheorghe Spariosu a fost un om mândru de copilul lui si a jertfit cariera si viata lui profesionala din tara ca sa vina în Canada sa-i faca baiatului un viitor mai bun. A fost foarte mândru ca singurul sau fiu a terminat doctoratul si a ajuns sa aiba o viata mai buna. Tot la fel, era foarte mândru de nepotii lui, Kalin si marin Spariosu, si a fost multumit ca sa continue numele si familia lui.

 

Slujba înmormântarii a fost oficiata de parintele Constantin Alecse, la 25 ianuarie 2000, în capela Green Hills Mortuary, din Rancho Palos Verdes, California.

 

A ramas dupa el în doliu mama lui, Silvia Spariosu, sotia sa Maria Spariosu, fiul Kalin Spariosu, si cei doi nepoti: Kalin si Marin Spariosu. Marin Spariosu poarta numele lui Gheorghe, ca nume mijlociu.

 

Tot la fel au ramas în doliu fratii Pavel si Trifu Spariosu, nepotii de frate: Valentin si Ana Spariosu.

 

Au facut donatii în memoria prof. Gheorghe Spariosu urmatoarele familii:

 

Kalin & Marinica Spariosu $ 100.00

Pavel Spariosu (frate) $ 50.00

Trifu Spariosu (frate) $ 50.00

Valentin Spariosu $ 50.00

Nicolae & Ana Olar $ 100.00

Miron Bonca $ 50.00

 

Total General………………………$ 400.00

 

În numele comunitatii românesti din Sudul Californiei extindem cele mai simtite condoleante îndoliatei familii. Dumneyeu sa-l ierte, si sa-l aseze în corturile dreptilor.

 

 

+ FUNERALIILE  RĂPOSATULUI TASIE (FLORIN) BRONCA

 

            On January 19, 2000, in a Northridge Hospital, a beloved brother, TASIE BRONCA passed away unexpectedly.  (The following is an eulogy, as presented by the family for this publication).

 

Tasie Bronca was born on July 28, 1930,  in Bucharest, Romania to Maria and Costica Bronca.  Along with his siblings, Florica and Gheorghe Bronca, Tasie led a humble yet peaceful life up to the age of twelve when one day he came home from school only to find his own father had passed away.

From then on, Tasie took over the roll of his late father.  He would carry blocks of wood and helped to build railroads throughout Romania in hopes of pocket change so he could buy a loaf of bread for his mother, sister and brother.  He only wore hand-me-downs and his shoes, if he had any, were often three sizes too big, but he accepted this all with a grain of salt and kept his head up.

After high school, since he could not afford to go to college, he decided to join the Romanian army.  While in the army, he excelled in athletics, particularly bobsledding, boxing, swimming and diving.

At the age of thirty, he started the Academy of Economics in Bucharest and six years later, he graduated with a masters degree in economics.  During college, he met Viorica Paraschivescu and together they had a son, Madalin.  After twelve years, the two decided to divorce due to un-reconcilable differences.

On May 7, 1974, Tasie Bronca met Gabriela Ungureanu on the way to work.  Since that day, they were inseparable.  On July 20, 1974, they were wed in Bucharest, Romania.  Tasie and Gabriela were soul mates.  Through good times and many more difficult times, Tasie was Gabriela's source of strength and support.

On March 6, 1977, Robert Bronca was born to Tasie and Gabriela.  A devastation to them both, but it was Tasie who promised to dedicate his entire life for Robert.

Against all odds and hopes for another child, Carmen Bronca was born on August 4, 1978.  She soon became her father's little angel.  He adored her and Robert and always made sure they had all the best that life had to offer.

During those times, Tasie realized that Romania was not the place where Robert would be provided with a decent life.  In 1979, at the age of forty-nine, he left Romania and his wife and children behind, to go to America to start a new life with nothing but the clothes on his back.  For one and a half years, Tasie worked in fields and built houses to save enough money to bring his wife and children over.  In February of 1981, Tasie had saved enough money to bring Gabriela, Carmen and Robert over.

From then on, Tasie, the head of the Bronca family, did everything he could in his power to provide his family with enough love, warmth and comfort.  He fought to put Robert in ail the best schools during a time when children with Down Syndrome were seen as social misfits.  Tasie also fought for his daughter Carmen.  He would drive her to and from school, ice skating, volleyball, and swimming practice and made sure that if there was one fan to cheer her on, it would be him.  Tasie adored Carmen.

Tasie also got Robert involved in the Special Olympics which he volunteered for the past six years and taught Robert how to ride horses, swim, and many years ago: walk.  Gabriela had her share of pains and difficulties but she had comfort in knowing that Tasie was always by her side to hold her, kiss her, wipe away her tears, and to say, "Gabby, it's going to be okay'. Tasie was & will always be her guardian angel.

After two weeks of struggling in the hospital, God decided it was time to take Tasie back to be with 1-fim in heaven on January 19, 2000.  Although he physically left behind Gabriela, Carmen and Robert, he will never truly be gone because he forever lives in their hearts and in everyone else's who ever had the true honor of meeting Tasie Bronca.

He was the most caring, genuine, optimistic, funniest, most loving and loyal man, and will never be forgotten.  May God ease his journey into heaven and let him rest in the most beautiful... most sunniest... most peaceful garden in heaven.

The Wake & Funeral services were held (February 3 and 4 respectfully) in the church of the Holy Trinity, by Fathers Constantin Alecse, Gregory Sufchuk  (St. Innocent OCA church) and deacon Vasile Simonca.  Condolences to the family and may God rest his soul in peace.

 

A Message from Carmen To Tasie:

Daddy, I adore you and all my life I could not let you know how much I truly loved you.  You did everything for me.  You were my teacher, my guardian, my strength, and above all, my sunshine.  I will always miss you and promise you that everything I do from now on is for you.  I want to make you proud of me and hope that every time 1 look up at the sky, I see you smiling down on me.  I love you daddy.

 

 

+ Funeraliile lui Iulni Kocsis

 

La 4 februarie 2000 se stinge din viata în Los Angeles Iulni Koscsis, la vârsta de 79 de ani. Se nascutse la 15 septembrie 1920 în orasul Cluj, România. În 1942 se casatoreste cu Coroian Berta. În 1943, la 21 octombrie, se naste primul copil, fiica Erzebet, urmata în 1947 (5 iulie) de a doua fiica, Marta.

 

În 1966 Marta se casatoreste cu Forro Gino. În 1968 prima nepoata Babika se naste, urmata de a doua nepoata Eniko, nascuta în 1969.

 

În 1970 familia continua sa se mareasca prin casatoria fiicei Erzebet cu Agob Arzumanian. În 1972 fiica Erzebet împreuna cu sotul Agob emigreaza în Statele Unite, stabilindu-se în Los Angeles.

 

În 1984 întreaga familie este reîntregita în Los Angeles prin venirea parintilor, a sorei si a cumnatului, împreuna cu cele 2 fetite, Babika si Eniko.

 

Nepoata Eniko se casatoreste cu Iagar Sorin si îi da un stranepot, Cristofer, în 1990. În aceasta perioada, cealalta nepoata Babika se casatoreste cu Giunca Giovani.

 

Durerea familiei din Los Angeles este împartasita în România de nepoata Daraban Livia, fiica ei Macavei Mariana împreuna cu sotul Nelu si fiul Paulica. Cumnata Fulop Eva si întreaga ei familie este de asemenea alaturi de familia îndoliata, în aceste momente. Familia doreste sa multumeasca doctorului Demerian Hrant pentru îngrijirea si atentia oferita în ultimii ani de batrânete.

 

Serviciul funeral a fost oficiat de parintele Constantin în Capela Old North Church, din Cimitirul Forest Lawn, Hollywood Hills, unde a avut loc si înhumarea. Dumnezeu sa-l ierte, si simtitele noastre condoleante îndoliatei familii.

 

 

+ Funeraliile lui Gheorghe Miclea

 

Gheorghe Miclea s-a nascut la 1 decembrie 1925 în comuna Bucerdea, Judetul Alba Iulia. La vârsta de 3 ani, din cauza otitei netratate a ramas surd.

 

A urmat scoala de surdomuti din Cluj sI Scoala profesionala din Sibiu.

 

În 1950 s-a înfiintat Asociatia Surzilor cu filiale în orasele mari ale tarii, sI Gheorghe Miclea a fost ales ca presedinte al Asociatiei Surzilor, filiala Cluj.

 

În 1952 s-a casatorit cu Cornelia si a avut 2 fii, Nicolae si Dumitru.

 

În 1963 a fost ales ca presedinte al Comitetului Central al Asociatiei Surzilor din România, si împreuna cu familia, s-a mutat la Bucuresti.

 

A fost presedinte pâna în anul 1984. În 1986 a sosit în Statele Unite ale Americii, alaturându-se sotiei si fiului care venisera în America cu 3 ani înainte.

 

Boala de inima a început sa-l afecteze înca din 1980, iar în 1984 a fost operat astfel ca s-a mai putut bucura de viata înca 16 ani.

 

A fost un sot, tata si bunic bun, si foarte iubit de toti din familie.

 

Pe plan profesional a fost foarte activ contribuind la dezvoltarea asistentei sociale a oamenilor deficienti de auz, a integrarii lor în societate, a organizari activitatilor culturale si sportive dela nivel local în fiecare din filialele tarii pâna la nivel national. Pe plan international a contribuit la extinderea relatiilor dintre Asociatiile Surzilor din Europa si din alte tari ale lumii. A fost iubit si apreciat de toti.

 

I-a placut foarte mult sportul, politica si istoria. A fost un mare amator al fotbalului, fiind el însusi un mare fotbalist în tinerete. A fost un bun patriot, iubindu-si tara.

 

A avut o viata foarte frumoasa, a calatorit în întreaga lume datorita profesiei si a lasat amintiri placute tuturor.

 

A plecat dintre noi lasându-ne în inimi zâmbetul lui cald si blând.

 

Funeraliile au fost oficiate de catre parintele Constantin (ajutat de domnul Constantin Marinescu, care a tradus în limbajul semnelor, înteles de cei cca 100 de surdomuti participanti), la 30 martie, la Capela cimitirului Oakwood, din Chatsworth, cimitir unde a fost si înhumat.

 

Dumnezeu sa-l ierte, si sa-I fie tarâna usoara.

 

Un mesaj din partea nepoatei Anamaria Miclea:

 

Dragul, scumpul meu tataie,

 

Îti multumesc pentru dragostea care mi-ai daruit-o si pentru nenumaratele amintiri pe care le-am avut împreuna. Îti multumesc ca ai venit la mine în vis, ca sa-ti iei ramas bun dela mine. Te-am iubit foarte mult, si o sa ramâi în sufletul meu, si în inima mea în vesnicie. Cu toata dragostea, Anamaria.

 

 

Rugati-va pentru cei Bolnavi

 

Este îndrumarea bisericii drept-maritoare a ne ruga unii pentru altii, si mai cu grija a ne ruga toti fiii duhovnicesti ai bisericii pentru fratii si surorile noastre ce sunt bolnavi si în suferinta. De aceea, va imploram ca, în rugaciunile dumneavoastre cotidiene, sa nu-i uitati pe cei bolnavi, mai jos pomeniti:

 

Mama Draga Margan

Florence Stefanovic

Susie Butariu

Elena si Mihai Sapira

George Gergesco

Dorina, sora dnei Emilia Tatu, în România

Victor Teoman

Maria Panican

Mike Negosian

Maria Bejenaru

Maria Caramihai

Elisabeta Gusan

Adela Vasadi

Ioana Lazarescu

Mariana Cerghizan

Ecaterina Toros

Iosif din Colorado

Maria de Lurdes

Donald Myers

Nastea Ispas (în România)

Jenny Matrone

Ara Simon

Ileana Petrescu

Sidie Sebisan

Manda Caranfil

 

 

Calendare Românesti de Perete pe 2000

 

Epitropii nostri anunta ca înca mai au câteva calendare "de buzunar". Adresati-va, va rugam, dlui Vasile Rotaru, Epitrop I, al Bisericii

 

Cozonaci de vânzare

 

Nu uitati sa comandati din timp deliciosii cozonaci de casa, care la ora la care asternem pe hârtie aceste rânduri, prima sarja de 15 cozonaci se afla în cuptor. Pentru aranjamente, sunati la doamna Angela Pitu (323) 256-2355 - la doamna preoteasa Elena (818) 365-4274, sau întrebati duminical, dupa sfintele slujbe, doamnele reuniunii, care lucreaza în bucatarie.

 

Plicuri de Pasti

 

Dragostea Dvoastra fata de Iisus cel Rastignit si Înviat acum 2000 de ani, o puteti dovedi printr-un "dar" (anume o donatie financiara catre Sfânta noastra biserica, prin intermediul plicului de Pasti capsat în prezenta revista), si participarea dumneavoastra, alaturi de întreaga familie, la divinele Slujbe din Ziua Sfintei Învieri, si în întreaga Saptamâna Luminata, pâna la duminica Sfântului Toma. În anticipatie, Va multumim!

 

Pledge/Membrie 2000

 

Nu uitati. Bisericile se întretin numai, si numai din modestele donatii pe care credinciosii le fac sfintei biserici. Guvernul nu ajuta cu nimic (astazi, întelegem noi, nici chiar în România). Episcopia nu numai ca nu ajuta financiar, ci ea însasi se întretine din donatiile noastre. $ 50.00 dolari din donatiile dumneavoastre catre parohie îi trimitem anual la episcopie. Pentru cei cca 200 de membri, noi trebuie sa platim la Episcopie între $ 10,000 si 15,000.00.

 

Fara contributiile d-voastre, noi nu putem sa ne întretinem, si nici nu vom putea ajuta Episcopia. Si iarasi, nu uitati ca noi, la "Sfânta Treime" suntem quotati a fi una dintre cele 10 mari parohii ale Episcopiei. Daca noi nu ajutam, atunci cine ar potea sa contribuie!!!??? Implorandu-Va, asteptam donatiile d-Voastre de membrie/ fagaduinte/ donatii. Ajutati-ne! - Va multumim!

 

La Boboteaza, cuvenita apologie!

 

Ca si duhovic al D-Voastra predicam cu si fara vreme despre sensul viaetii noastre spiriatuale în Hristos. Fiecare aduna cât mai multa "materie", si nu stie pentru ce aduna, caci atunci când plecam din lumea aceasta nu luam nimic cu noi în groapa. Când, oare, învatam lectia predicata de Sfânta Scriptura!!!???

 

Suntem chemati deci fratilor sa ne sfintim (sanctificam,nn) viata noastra. Biserica o face de 2000 de ani. Încercam sa vizitam casele enoriasilor nostri macar odata pe an, la Boboteaza. Din nefericire, datorita distantelor geografice, si a altor servicii religioase si activitati administrative, nu reusim în cele 2 luni dela începutul anului calendaristic (ianuarie si februarie) sa vizitam toti credinciosii.

 

Anul aceasta în special, n-am reusit sa vizitam "cu Boboteaza" o mare parte din credinciosi, de aceea prin intermediul revistei, le cerem iertare si îngadunita.

 

Nu uitati însa ca sfintirea caselor se poate face în tot timpul anului. Credinciosii nevizitati, si care doresc sa aiba locuintele binecuvântate în timpul anului 2000, sunt îndrumati sa ne contacteze telefonic

(de preferat dupa Sfintele Pasti), ca sa facem cuvenitele aranjamente.

 

Încaodata, cerem iertare credinciosilor nevizitati la timp.

 

Program la 22/23 Ianuarie 2000, Unirea Principatelor Române

 

Un program aniversar s-a organizat la parohia noastra, cu artisti din România, la data de: Sâmbata 22 ianuarie, orele 6:00 pm. si Duminica 23 ianuarie 2000, dela orele 1:30 pm, dupa serviciul divin si banchetul Aniversar al Unirii Principatelor Române.

 

Spectacolul, de o înalta tinuta artistica, a fost sustinut de Mirabela Dauer, Gheorghe Turda, Gabriel Cotabita, Gigi Marga, Horia Moculescu, Alexandru Luca, Camelia Mitoseru, si altii.

 

Spectacolul a fost organizat de biserica în cooperare cu Romanian Voice din New York. Cuvântul aniversar a fost rostit de catre domnul Nicolae Rusu.

 

La Duminica a-III din Post, Ziua Crucii

 

Multumim doamnei Valentina Sarchizian, si familiile copiilor, care au decorat atât de minunat Sfânta Cruce, pe care am folosit-o în timpul procesiunii, din ziua de 2 aprilie crt. - Praznicul Sfintei Cruci. Donatia a fost oferita pentru sanatatea tuturor membrilor familiei, si în memoria sotului, si respectiv tatalui si bunicului Andranic Sarchizian. Le multumim din suflet.

 

 

HOME