OASPEŢI DE ONOARE ne-au vizitat parohia

 

soprana Georgeta Grigore

 

In ziua de 17 septembrie,  biserica noastra a  primit vizita  tinerei soprane romane Georgeta Grigore,  care a cantat in corul bisericii in timpul slujbei, apoi a executat  cunoscutul Ave Maria de Gounot la parastasul de 40 de zile pentru Angela-Ioana Barzotescu, pentru ca in final, la masa de pomenire oferita de fiica defunctei, Prof. Domnita Dumitrescu, sa cante doua doine de jale, si rugaciunea finala Tatal nostru.

Georgeta Grigore (n. Bucuresti, 1975) a absolvit anul trecut Facultatea de interpretare muzicala a Conservatorului din Bucuresti,  ca eleva a maestrelor Arta Florescu si Silvia Voina. Desi abia la inceputul carierei,  Georgeta – sau Gina, cum o alinta prietenii – a castigat deja mai multe distinctii prestigioase atat pe plan national cat si international. Primul premiu  important peste hotarele Romaniei i-a fost acordat in Italia, la Foggia, la concursul international de canto “Umberto Giordano,” unde s-a clasat pe primul loc.  La concursul international de canto  “Montserrat Caballe,” din Andorra, s-a clasat printre primii sase finalisti din 115 participanti,  dupa care a fost invitata sa participe la mai multe festivaluri muzicale si turnee in  diferite orase din Franta si in Polonia. Pana la finele anului in curs, va participa la inca doua concursuri internationale de canto, in Spania si in Olanda.

Georgeta Grigore s-a aflat in Los Angeles, timp de trei saptamani, cu ocazia Concursului international de canto “Placido Domingo,” la care au participat 40 de candidati din cei 400 care au postulat initial. Ea a fost singura  reprezentanta a Romaniei in concurs, unde, desi nu a  ajuns in finala, a facut o puternica impresie asupra juriului, castigand un premiu special  de o mie de dolari din partea fundatiei Placido Domingo. Maestrul Domingo a felicitat-o calduros  si I-a urat succes in cariera viitoare,  care se anunta intr-adevar stralucita.  Speram sa  primim din nou, cat de curand, vizita  acestei mari sperante a  artei muzicale romanesti, care a reusit  in scurt timp sa-si castige o serie de prieteni si admiratori devotati printre membrii comunitatii locale romano-americane, cucerindu-I prin talentul, modestia, simplitatea si vitalitatea ce  o caracterizeaza.

 

DELEGAŢII UNIUNII ŞI LIGII DELA A 58-A CONVENŢIE

 

În perioada dela 31 August-7 Septembrie, 2000, Uniunea şi Liga Socităţilor Romaneşti din America a tinut, la Los Angeles, cea de a 58-a Convenţie.

            Sâmbătă seara, 2 septembrie crt., parohul bisericii noastre a fost invitat să ofere rugaciunea de binecuvântare la banchetul oficial al Convenţiei.

            A doua zi, duminica 3 septembrie, o mare parte dintre delegaţii la convenţie (cca 50 de persoane) au luat parte la serviciul divin duminical savarşit în Biserica Sfânta Treime, după care, parintele Constantin Alecse, înconjurat de clericii co-slujitori ai parohiei a savârşit, la rugămintea doamnei Georgeta Washington, preşedinta naţională,  şi a comitetului executiv al Uniunii şi Ligii SLUJBA PARASTASULUI în memoria tuturor membrilor decedaţi ai acestei influente organizaţii. Au participat la slujba nu numai delegaţii Uniunii si Ligii, ci si membrii comunitatii noastre.

            Societatea locală, “Viitorul Român”, a oferit apoi o masă cumunală tuturor delegaţilor participanţi la Sfintele Slujbe, în sala mare a parohiei noastre.

            Cu ocazia lucrărilor celei de a 58-a Convenţie a Uniunii şi Ligii, IPSSa Arhiepiscopul Nathaniel a transmis un mesaj de Felicitare şi mult succes delegaţilor participanţi la convenţie, scrisoare citita de către părintele paroh.

Detalii asupra lucrărilor acestui forum românesc pot fi citite în oficiosul organizaţiei, ziarul “America”, 16 Septembrie 2000, vol.94, no.9, sau în pagina de Internet a organizatiei: http://www.romaniansocieties.com

            Felicităm din suflet pe toţi membrii participanţi la Convenţie, şi pe noii funcţionari aleşi în comitetul Executiv al Uniunii şi Ligii cu un nou mandat.

 

HOME