ANUNTURI COMUNITARE DE INTERES SOCIAL ŞI CULTURAL

(PENTRU TOTI ROMANII-AMERICANI DIN SUDUL CALIFORNIEI)

 

 

TV-Cablu LA@36

 

TVRomania-West (Director: Alex Dumitru), în cooperare cu Televiziunea Română, Departamentul Internaţional,  "Sahia TV & Movie Romanian Enternainment Production" şi "AnimaFilm",  prezintă pentru toţi membrii comunităţii româno-americane din Sudul Californiei,  prin intermediul staţiei:

 

Duminical, între orele 3-4 PM (încă  din 9 Aprilie, 2000)

 

cele mai îndrăgite emisiuni TV, de interes comunitar, cu ştiri actuale din România, programe culturale, actualităţi politice, interviuri, comentarii, sport, turism, muzică uşoară şi populară românească,comedie, viaţa spirituală, imagini de pe plaiunile natale, etc.

 

Dintre subiectele abordate în prima emisiune:

 

a)   - eseu folcloric (documentar ecologic,  divertisment - momente vesele)

b)    - documentar turistic (divertisment - muzica populară şi uşoară)

c)    - din Arhiva de aur a Televiziunii Române

d)    - viaţa spirituală (subiecte variate: manastiri, litoral, munti, campii,  pesteri, traditii legate de evenimente religioase, sociale si culturale, traditionale, religiozitatea  poporului roman, etc.)

e)    - ştiri romaneşti: politice, economice, culturale, turistice, meteorologice, educaţionale, etc. 

 

ÎN ATENŢIA ÎNTREGII COMUNITAŢI:

PENTRU MEMBRII COMUNITAŢII ROMÂNO-AMERICANE DIN SUDUL CALIFORNIEI, CARE NU AU ACCES LA “CABLU”, ŞI TOTUŞI DORESC SA  VIZIONEZE PROGRAMELE, BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ “SFÂNTA TREIME”, (DELA ADRESA : 3315  VERDUGO RD., LOS ANGELES, CALIFORNIA) VA FACILITA DUMINICAL PREZENTAREA NUMITELOR PROGRAME, ÎN SALA MARE PAROHIALĂ, PRIN INTERMEDIUL UNUI VIDEO-PROIECTOR PE ECRAN-CINEMA,  ÎNTRE ORELE 1:00 - 2:00 PM; ADICA, CU DOUĂ ORE MAI ÎNAINTE CA RESPECTIVELE PROGRAME SA FIE TELEVIZATE DE CĂTRE STAŢIA LA@36. INTRAREA ESTE GRATUITĂ.

 

DIN PARTEA PROF. DR. NICOLAE CONSTANTINESCU, FOSTUL CONSUL GENERAL AL ROMÂNIEI LA LOS ANGELES, CALIFORNIA.

 

Înainte de reântoarcerea sa definitivă în România, fostul Consul general al României din Los Angeles, dr. Nicolae Constantinescu, ne-a rugat să împărtăşim membrilor comunităţii noastre simţămintele Domniei Sale faţă de co-naţionalii săi, “pe care i-am cunoscut aici, la capătul lumii, români în cuget şi-n simţiri, cu frică de Dumnezeu, cu mândria lucrului binefăcut…”.

În încheierea scrisorii Domniei Sale din 6 august, pe care o reproducem mai sus în copie, dr. Constantinescu mai spune: “Vă rog să transmiteţi tuturor credincioşilor dela Biserica Verdugo gândurile mele bune pentru ei şi familiile lor, iar Dumneavoastră vă doresc să continuaţi lucrarea întru Domnul”. Cu fiască smerenie (semnează) dr. Nicolae Constantinescu.

         Nouă nu ne rămâne altceva decât să-i mulţumim pentru gândurile sale curate faţă de membrii comunităţii noastre, să-i adresăm multă sănătate, şi însutite succese din nou la catedra de profesor universitar. 

 

“BĂIEŢII DE AUR” (THE GOLDEN BOYS)

 

Un SPECTACOL extraordinar organizat de Michael Leonte, Duminică 3 decembrie 2000, la orele 6:00 pm, la UCLA, la adresa: 360 Deneve Dr, W. Los Angeles .

 

În piesa “Băieţii de Aur”,  a lui Neil Simon, joacă Radu Beligan şi Ion Lucian. Îşi mai dau concursul:

·Paula Sorescu, Lucian şi Răzvan Vasilescu, Director Ioan Lucian,  Costul: $ 25.00/persoana. Biletele pot fi procurate  trimiţându-se un CEC sau Money Order la

 

“The Golden Boys Event”, la adresa: 305 W. Hardy St., Inglewood,  CA 90301 *  Info Tel. (310) 412-2332.

 

A 82-A ANIVERSARE A UNIRII TRANSILVANIEI CU PATRIA MAMA

 

Duminică 3 decembrie, crt., s-a sărbătorit  la Biserica noastră, evenimentul comemorării Unirii Transilvaniei cu Patria Mamă, acum 82 de ani, la 1 decembrie 1918. 

La sfârşitul Sfintei Liturghii, s-a săvârşit, în Biserică, o slujbă a Te-Deumului aniversar, după care, în sala mare parohială s-a oferit o masă festivă, în cadrul căreia, dl Nicolae Rusu a conferenţiat, cu lux de amănunte istorice asupra evenimentului comemorat. Mesenii au intonat apoi câteva din imnele patriotice clasice: Deşteaptă-te Române, Pe-al nostru Steag, Hora Unirii, etc., şi s-a lansat apoi:

 

APELUL PENTRU BASARABIA

 

Dorim sa va informam si pe aceasta cale ca poporul roman din Basarabia, in special persoanele mai in varsta sunt intr'o situatie extrem de critica in aceasta perioada de iarna; majoritatea acestora au o pensie de 2-30 dolari/luna, dar si aceasta nu au mai primit-o de cca 6 luni de zile, fiind astfel expusi foametei si frigului, existenta lor fizica fiind in real pericol.Inalt Prtea Sfintia Sa Petru, mitropolitul Basarabiei si Exarh al Plaiurilor din cadrul sinodului Bisericii Orthodoxe Romane, face apel la toti romanii de pretutindeni, in calitate de crestini si cosangeni, apartinand aceluiasi neam, pentru ajutorarea populatei basarabene aflata la nevoie si necaz, ce lupta pentru supravietuirea sa fizica, ajutandu-i prin contributii voluntare; suntem pe deplin convinsi ca Dumnezeu va va rasplati inzecit si inmiit pentru ajutorul Dvs. Pentru relatii suplimentare va rugam sa contactati la telefon pe Dl. Mircea Popescu: (714) 437 - 5534

 

AJUTOR PENTRU O FAMILIE DIN ITALIA (APEL)


Agifta Badae,  din ora;ul Udine, Italia, se afla intr-o situatie dificila datorita virstei inaintate si a unor imprejurari nefericite care au lasat-o fara surse minime de subsistenta.

Orasul Udine este nu departe de granita cu Slovenia (parte din fosta Iugoslavia), cam 80 km la nord-est de Venetia. Agifta are 87 ani si a emigrat in Italia in 1997 la unicul ei fiu, care in februarie 1998 a murit in circumstante suspecte in Bucuresti unde se deplasase pentru afaceri.  Dupa cite ne-a cumunicat prin scrisori, ea nu are dreptul la ajutor social in Italia pentru ca nu e cetateana italiana, iar daca s-ar repatria in Romania nu ar capata locuinta. Numele si adresa ei din Italia este:

 

Agifta Badae, Piazzale Osoppo #1

33100 Udine, Italia

Binefăcătorii din comunitatea noastră care ar putea ajuta financiar această doamnă disperată, sunt rugaţi a lua legătura fie cu dl Doru Fagarasan (909) 529-0139, sau dna Aurelia Făgărăşanu: (323) 463-1342.

 

HOME