Festivalul  Strugurilor

 

 

Duminică, 30 Septembrie a.c., la Biserica Ortodoxă Română Sf. Treime s-a organizat picnicul intitulat “Festivalul Strugurilor”. 

 

După serviciul divin, oficiat de părintele Constantin Alecse şi preoţimea co-slujitoare, la orele 1 p.m. în sala mare parohială a început o petrecere cum n-am mai avut de mult în comunitatea noastră. 

 

De pe meleagurile româneşti au venit să ne încălzească sufletele grupul de dansatori şi orchestra “Timişul” împreună cu renumitele interprete de muzică populară românească Luminiţa Jucu Pascu şi Carmen Popovici Dumbravă.  Formaţia artistică "Timişul" în prezent în turneu în SUA, a performat in ultimele 6 luni în concursuri internaţionale în Europa: Germania, (unde a obţinut premiul I), Franţa, Italia, Grecia şi Bulgaria.

 

“Timişul” a dat un spectacol extraordinar.  Pentru performanţa lor din această seară, se pot folosi numai superlative.  Au interpretat muzică din toate colţurile ţării, cu un talent de neegalat. Orchestra, grupul de dansatori şi cele două soliste şi-au lăsat amprenta în inimile noastre.  S-a servit masa, de la care n-au lipsit tradiţionalii mititei, s-au servit cafele şi răcoritoare. 

 

Spre seară s-au scos mesele în curtea bisericii şi petrecerea a continuat.  Pe podiumul pregătit afară au s-a dansat din nou, şi am dansat şi noi, au dansat şi dansatorii “Timişului”.  S-a făcut şi-o tombolă şi s-au împarţit premii.  Muzica şi dansul au continuat, atmosfera de sărbătoare menţinîndu-se pe tot parcursul serii.  Peste 250 de invitaţi au luat parte la această sărbătoare.  A fost o zi de neuitat, o zi cum ne dorim şi sperăm să vedem multe altele.

 

Pentru această zi deosebită se cuvine a aduce cuvinte de mulţumire şi laudă Părintelui Contantin Alecse, Consiliului Parohial, Preşedinte Dl. Constantin Jercan  şi Ladies Auxilliaries Group, Preşedintă Dna. Geta Jercan care au facut posibilă o asemenea festivitate.

 

Tibi Iovu

_________________________________

 

 

Programul detaliat al Festivalului:

 

Masa se va servi dela orele 1:00 pm-2:00 pm

Interpretare instrumentală  1:45 - 2:15 pm

Dansuri populare - 2:30 pm - 3:00 pm

Pauză 3:00-3:15 pm

Interpretare vocala 3:15-3:45 pm

Dansuri populare româneşti  4:00-4:45 pm

Pauză  4:45-5:00 pm

Interpretare vocală 5:00-5:45 pm

Pauză 5:45-6:00 pm

Dinner 6:00-7:00 pm

Interpretare instrumentală 6:00-6:20 pm

Pauză 6:20-6:30 pm

Dansuri populare româneşti  6:30-7:00 pm

Raffle/Loterie 7:00-7:30 pm

Interpretare vocală şi instrumentală (invitaţie la dans)  7:30-8:30 pm

Pauză 8:30-8:45 pm

Dansuri populare româneşti  8:45-9:30 pm

Dans, varietăţi 9:30-10:00 pm

Închiderea programului, orele 10:00 pm.

 

__________________________________

 

 

Mulţumim  ’’Timişului’’ - Petrecerea de Ramas-bun

 

A doua zi după Fashion Show-ul din 17 Noiembrie 2001 parohia Sfânta Treime a oferit o petrecere de rămas-bun, în cinstea ansambului Timişul.

 

Duminică, 18 Noiembrie 2001, cu toate că distinsa familie Marian şi Aura Sarbu îşi făcuseră planuri cu mult înainte de a-şi sărbători cea de a 22-a aniversare a căsătoriei în sânul familiei, considerând chemarea bisericii, a hotărât schimbarea pe moment a planurilor făcute, şi s-a oferit a deveni  ‘’ad-hoc’’ donatorii şi organizatorii acestei petreceri. Şi…, ce poate fi mai memorabil decât a-ţi petrece cea de a 22-a aniversare a caăsătoriei în prezenţa celui mai bun ansamblu şi orchestră de muzică populară românească, ansamblul Timişul?

 

Mulţumind din suflet soţilor Marian şi Aura Sarbu pentru sacrificiile personale şi materiale făcute în a organiza această petrecere, şi dorindu-le încaodată ‘’la mulţi şi fericiţi ani’’ de ziua căsătoriei, adresăm cuvântul nostru de sinceră recunoştinţă formaţiei ‘’Timişul’’, şi inaltelor autoritati de resort americane şi române care au dat cuvenita aprobare acestei formatii artistice de a vizita Statele Coastei Pacifice ale Statelor Unite ale Americii, in perioada 22 Septembrie - 23 Noiembrie 2001.

 

Privind retrospectiv, în aceasta perioada, Timisul (dansatorii si orchestra) a performat in multe centre romanesti din cele 3 State ale Coastei Pacificului: California, Nevada si Arizona; la centre universitare (CalState University in Los Angeles), alte comunitati etnice (Biserica Sarbeasca Sf. Sava), turneul culminand cu un spectacol extraordinar in cadrul proiectului “Fashion Show” al comunitatii romano-americane din California, Sambata 17 Noiembrie 2001, la Hotelul Millenium Biltmore din Los Angeles, California.

 

Ultimul spectacol din Los Angeles a fost televizat de catre TV Romania-West, si nadajduim ca in viitorul foarte apropiat sa fie preluat si transmis in lumea intreaga prin satelit, de catre TV Romania International.

 

Ansamblul Timisul, format de maestrul Toma Frentescu, poate pe drept cuvant sa fie considerat cel mai profesional ansamblu folcloric, si ambasador unic-calificat a purta, in lumea intreaga cantul, dansul si portul national romanesc, implinindu-si chemarea, la nivelul cel mai inalt, atat in fata audientei domestice cat si internationale. 

 

Aprecierile participantilor la toate spectacolele sustinute de Ansamblul Timisul sunt de gradul superlativului, ceeace indreptateste pe toti membrii formatiei sa fie mandri de performantele Domniilor Lor.

 

Comunitatea romano-americana din California, Arizona si Nevada, precum si gazdele Americane, si de alte nationalitati etnice, au ramas profund impresionate de profesionalismul net superior al Timisului, si se asteapta revenirea Timisului in America, cu o proxima ocazie.

 

Felicitam Timisul, si - cu Dumnezeu Inainte - pentru neam, traditie si mandrie Romaneasca.

 

Traiasca Romania, si God Bless America!

 

HOME