ANUNŢURI – ANNOUNCEMENTS

 

________________________________________

 

La Bobotează

(cuvenită apologie!)

 

Ca şi duhovic al D-Voastră predicăm cu şi fără vreme despre sensul viaeţii noastre spiriatuale în Hristos. Fiecare adună  cât mai multă “materie”, şi nu ştie pentru ce adună, căci atunci când plecăm din lumea aceasta nu luăm nimic cu noi în groapă.

Suntem chemaţi deci fraţilor să ne sfinţim (sanctificăm,nn) viaţa noastră.

Biserica o face de 2000 de ani. Încercăm să vizităm casele enoriaşilor noştri măcar odată pe an, la Bobotează.  Din nefericire, datorită distanţelor geografice, şi a altor servicii religioase şi activităţi administrative, nu reuşim în cele 2 luni dela începutul anului calendaristic (ianuarie şi februarie) să vizităm toţi credincioşii.

Anul aceasta în special, n-am reuşit să vizităm “cu Boboteaza” o mare parte din credincioşi, de aceea prin intermediul revistei, le cerem iertare şi îngăduniţă.

Nu uitaţi însă că sfinţirea caselor se poate face în tot timpul anului. Credincioşii nevizitaţi, şi care doresc să aibă locuinţele binecuvântate în timpul anului 2002, sunt îndrumaţi să ne contacteze telefonic

(de preferat după Sfintele Paşti), ca să facem cuvenitele aranjamente.

Încăodată, cerem iertare credincioşilor nevizitaţi la timp. 

 

A 25-A ANIVERSARE A PREOŢIEI

Mulţumiri din partea Părintelui Paroh

 

La 25 decembrie anul trecut, 2001,  părintele paroh Constantin Alecse a împlinit 25 de ani de slujire preoţească.

Cu acest prilej, reuniunea doamnelor i-a făcut părintelui o surpriză, înaintea începeri programului Colindelor de Crăciun. Grupul comitetului doamnelor au prezentat un tort ’’cât roata carului’’, cum spune românul, s-a câmntat un ’’Mulţi ani Trăiască’’, şi i s-a oferit părintelui un plic cu felicitări, şi daruri personale.  Şi pe această cale, părintele paroh ţine să mulţumească tuturor doritorilor de bine ce l-au felicitat personal, sau prin corespondenţă, şi celor care i-au trimis cadouri.

Sunt amintite în continuare câteva dintre distinsele familii participante: Joe Oros, Maria Pincu, Emilia Popa, Emilia Tatu (organizatoarea evenimentului), Pr. Virgil şi Psa Carmen Anton, Diaconul Vasile şi Psa Cristina Simonca, Diaconul Bill Clark, Ion Anton, Felicia Burns, Vivi Bica, Vasile şi Florica Rotaru, Constantin şi Getta Jercan, Zorel Fodoreanu, Ana Sighişoreanu, Iuliana Pincu, Ion şi Dana Blaj, Ioan Bobonea, Dr. Sorin şi Georgette Muntean, Miron Bonca, Iulian Marin, Ioan şi Nastaca Cociuban, John Jurgiu, Nick Prepchuk, Vasile Parvu, Voicu Cerghizan, Greg Birtoc, George Cataloiu, Marian Cicu, Alex Dumitru, familia sărbătoritului (Constantin şi Paulina Ciocan, mama Anica Alexe). Tuturor, mulţumiri sufleteşti.

 

 

REPETIŢII DE COR

 

Domnul Gabriel Vamvulescu, dirijorul corului parohiei Sfânta Treime, preotul paroh şi consiliul parohial, fac un călduros apel către toţi participanţii la Sfintele Slujbe,  şi au har muzical, şi dorinţa de a se inrola în corul parohiei, să rămână în fiecare duminică, după Sfânta Liturghje, pentru repetiţii la cor.

Anticipăm ca, începând din Duminica Floriilor,  28 aprilie crt.,  corul parohial să înceapă a da răspunsurile liturgice la Sfintele Slujbe.

Vă mulţumim în anticipaţie, şi Vă aşteptăm cu nerăbdare să participaţi la repetiţii.

 

Plicuri de PAŞTI 2002

 

Dragostea Dvoastră faţă de Iisus cel Răstignit şi Înviat acum 2000 de ani în urmă, o puteţi dovedi printr-un “dar” (anume o donaţie financiară către Sfânta noastră biserică, prin intermediul plicului de Pasti capsat în prezenta revistă), şi participarea dumneavoastră, alături de întreaga familie, la divinele Slujbe din Ziua Sfintei Învieri, şi în întreaga Săptămână Luminată, până la duminica Sfântului Toma. În anticipaţie, Vă mulţumim!

Programul slujbelor îl găsiţi în prezenta revistă la paginile # 6-8.

 

Pledge/Membrie 2002

(un apel fierbinte, dela suflet).

 

Nu uitaţi. Bisericile se întreţin numai, şi numai din modestele donaţii pe care credincioşii le fac sfintei biserici. Guvernul nu ajută cu nimic (astăzi, înţelegem noi, nici chiar în România). Episcopia nu numai că nu poate ajuta financiar, ci ea însăşi se întreţine din donaţiile noastre. $ 50.00 dolari din donaţiile dumneavoastre către parohie îi trimitem anual la episcopie. Pentru cei cca 200 de membri, noi trebuie să plătim la Episcopie între $ 10,000 şi 15,000.00. Fără contribuţiile d-voastre, noi nu putem să ne întreţinem, şi nici nu vom putea ajuta Episcopia. Şi iarăşi, nu uitaţi că noi, la “Sfânta Treime” suntem quotaţi a fi una dintre cele 10 mari parohii ale Episcopiei. Dacă noi nu ajutăm, atunci cine ar potea să contribuie!!!???. Implorăndu-Vă, aşteptăm donaţiile d-Voastre de membrie/ făgăduinţe/ donaţii.  Ajutaţi-ne! - Va multumim!

 

LAURA DORMAN ZAVATE

c21laura@yahoo.com

 

Va scriu in speranta ca acest mesaj va ajunge la Parintele Alexe, de al carui ajutor am nevoie.

Numele meu e Laura Dorman - solista de muzica usoara. Am primit ieri un telefon de la o dirijoare de cor de copii care m-a intrebat daca in comunitatea romaneasca sunt copii care stiu sa cinte in romaneste, fete sau baieti, intre virstele de 6 si 14 ani. Deaceea va cer sfatul si ajutor poate cumva reusim sa gasim asemenea copii care ar avea talent si ar vrea sa participe in asemenea activitati.  Ansamblul acesta este un cor internationl format din copii de diferite nationalitati si au repetoriu format din cintece de pe tot globul. Daca credeti ca putem cumva sa dam de stire familiilor cu copii despre aceasta oportunitate as fi foarte fericita sa pun energie si efort in acest proiect.

Ma puteti contacta la:  818-845-5665  /  818-807-4447cell.  sau la birou:

Century 21 Paul ( Burbank) : 818-845-8322  x 159.

Multumesc anticipat si astept telefonul dumneavoastra. 

Cu respect,   Laura D

 

A THANK-YOU NOTE

 

Preasfinte Parinte, Distins Domn Alecse ,

Desi cuvintele sunt prea sarace ,ingaduiti-ne sa ne exprimam imensa bucurie si sa va multumim in acelasi timp Dumneavoastra ,distinsilor nostri nasi si minunatei Mariana pentru ceremonia celebrata in Lacasul Sfint de pe Verdugo Road pe care Dumneavoastra

il preaslaviti cu atita daruire .

Noi am ajuns in Italia si purtam “grazie” Dvs .marturia acestui eveniment (casete video,fotografii ), care au avut un ecou rasunator in familia sotului meu, constatind cu uimire ca ritualul si traditia ramaneasca al casatoriei este mult mai complex si amplu, ca cel al catolicilor. Desi , cei de aici nu va cunosc ,au vazut pe fetele nostre numai fericire, si va multumesc si ei la rindul lor pentru gestul minunat care l-ati facut, ca noi sa putem porni in viata alaturi  mina in mina.

Suntem mindrii ca am venit de peste ocean si sa gasim o comunitate romanesca cu credinta in Dumnezeu si oameni de valoarea Dvs. care incerca si cred ca a reusit sa poarte solia si emblema romanesca. Fac referire la micul “ ziar” care il editati saptaminal, la site-ul care constat uimit surprinsa ca este des actualizat, ceea ce denota ca “ cineva “ se ocupa si face multa pasiune din munca sa.

Ne vom ruga si noi la rindul nostru pentru sanatatea si linistea oamenilor minunati care i-am cunoscut, urari de bine familiei Dvs.care sper ca a auzit de slujba care ati oficiat-o intr-o simbata de martie.

Daca vreodata drumurile Dvs. duc la Milano, am fi cu adevarat onorati sa ne pasiti pragul  sincer  luati-o ca o invitatie

 

Luca & Alina Guizzardi

Via Caboto ,13 - Trecate ,  28069 Novara, Italy

Tel. 011- 39 –3386462998 sau 011-39 – 3336227120

Cu un vesnic respect,   Luca & Alina   

___________________________________________________________

 

HOME