Către părinţii, bunicii şi copiii din comunitatea românească din Los Angeles

 

12 Aprilie 2002

 

Stimaţi părinţi, bunici si copii,

        

Pentru cei care nu m-aţi întâlnit personal, vreau să mă recomand cine sunt -

         Mă numesc Marcela Dora Şerban, şi sunt profesoară la şcoala duminicală a parohiei Sfânta Treime. De fapt, în câteva săptămâni vă voi contacta personal, prin telefon, să vă explic mai multe despre programul şcolii noastre duminicale.

Prin această scrisoare vrem să vă reamintim că la Biserica Sf. Treime din Los Angeles se desfăşoară cu regularitate cursurile Şcoalii Duminicale.

         Dumneavoastră care sinteti primii modelatori ai sufletelor copiilor, primele modele pe care ei le văd şi le urmează sunteţi cei dintâi chemaţi să contribuiţi la educarea si formarea caracterului moral religios al  fiilor si fiicelor Dumneavoastră.

         Astazi, în lumea în care trăim  numai întoarcerea la Dumnezeu, la izvorul adevăratelori valori ale moralei creştine, ne poate salva atât pe noi ca parinţăi cât si pe copii noştri.

         Trebuie să recunoaştem că avem copii dăruiţi de Dumnezeu cu o inteligenţă si o sensibilitate cum puţini sunt în lume iar noi ca părinţi trebuie să-i ajutăm să se dezvolte pe măsura talentului dăruit de Dumnezeu spre binele lor si spre bucuria noastră.

Rostul acestei scrisori, dragi parinţi, este tocmai ca să indemnaţi copii să se apropie de Sfânta Biserică, şi să participe la orele de religie care sunt organizate in fiecare Duminică, de la orele 11:30, după Sfânta Liturghie.

 

Va multumim din tot sufletul.

 

         Iar pe voi, dragi tineri, cu toată căldura sufletului vă îndemnam să veniţi să cercetaţi Sfânta Biserică, să luaţi parte la orele de religie ca să cunoaşteţi învatatura de credinţă a Bisericii noastre străbune care este “stâlpul si temelia adevărului creştin în lume”.

         Numai cunoscând ADEVARUL veţi putea rămâne statornici şi neclintiţi în credinţa cea adevărată a Bisericii lui Iisus Hristos. -  Aceasta este Biserica noastă, a părinţilor, a moşilor şi a tuturor strămoşilor noştrii, sau cum o numeşte Mihai Eminescu, “ Mama Spirituală a poporului Roman”.

        

Vă asteptam cu drag,

Dora Serban, Profesoara a Scolii Duminicale

 

HOME