STIRI DIVERSE

 

BISERICA ORTODOXA ROMANA IN SAN DIEGO

 

viitorul foarte apropiat sa deschidem o Boiserica Ortodoxa Romaneasca in San Diego. De fapt, prima slujba se va tine de Praznicul "Inaltarii Sfintei Cruci", (14 Septembrie 2002), Duminica 15 Septembrie crt., de catre Parintele Virgil Anton, care va fi primul preot, si fondatorul Misiunii, si in viitorul foarte apropiat, al Parohiei "Inaltarea Sfintei Cruci, din San Diego, California.

Prea Cucernicia Sa se afla in prezent in contact cu cca 10 familii din San Diego, care-l ajuta in organizarea numiktei Misiuni.

 

Incepand cu data din 1 Septembrie, cucernicia sa va rezida in San Diego.

 

Pe 11 August, 2002, Prea Cucernicia Sa Va avea intalnire cu comitetul organizatoric al Misiunii, care va planifica primele slujbe ortodoxe in Limba Romana in San Diego, si planurile de dezvoltare, in viitor, ale activitatilor numitei Misiuni.

 

Prea Cucernicia Sa este preot Canonic, sub jurisdictia Inalt Prea Sfintiei Sale Episcopul Nathaniel (http://ROEA.ORG), Episcopia Ortodoxa Romana din America si Canada, in prezent, asistent la parohia noastra Sfanta Treime, din Los Angeles, California.

Acordul Mileniului - Bisericile Romano-Catolica si Ortodoxa Roman au devenit oficial Biserici-surori

Bisericile Romano-Catolică si Ortodoxă Română au devenit oficial Biserici-surori



La o mie de ani de la Marea Schismă, Bisericile Romano-Catolică si Ortodoxă Română au devenit oficial Biserici-surori, în urma Declaratiei pentru unitatea crestinilor semnată, sâmbătă, 12 octombrie 2002, la Vatican, de către Papa Ioan Paul al II-lea si Patriarhul Teoctist. Acesta este este primul document de acest fel semnat de un Suveran Pontif si un Patriarh ortodox. Cei doi lideri religiosi au intrat în Biserica Sfântul Petru stând unul lângă altul, pe o platformă mobilă. Papa si Patriarhul s-au rugat simultan, la Liturghia Cuvântului si au rostit împreună, în limba română, Simbolul de credintă - Crezul Bisericii nedespărtite din primul mileniu. Suveranul Pontif s-a adresat Prea Fericitului Teoctist în limba română, rugându-l să îi asigure pe români că tara lor, numită prin traditie ``Grădina Maicii Domnului``, este în inima episcopului Romei. ``Fie cât mai curând ziua binecuvântată în care vom putea trăi cu adevărat, în plinătatea ei, comuniunea noastra desăvârsită``, a spus Papa Ioan Paul al II-lea. ``Acum, când Bisericile Europei Centrale si Răsăritene au mai multă libertate pentru a predica iubirea lui Hristos fată de oameni, trebuie intensificată lucrarea noastră de reconcliere dintre Biserici si de refacere a unitătii crestine``, a subliniat Prea Fericitul Teoctist. Sfânta Evanghelie a fost citită atât în limba latină, cât si în limba română. Papa Ioan Paul al II-lea si Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), P.F. Teoctist au semnat sâmbată, în premieră, în apartamentul pontifical de la Vatican, o declaratie comună care îndeamnă la unitatea crestinilor, acesta fiind primul act încheiat vreodată de un Suveran Pontif si un patriarh ortodox si primul document comun din ultimul mileniu. ``Întâlnirea de sâmbătă, de la Vatican, reînnoieste angajamentul nostru de a ne ruga si lucra pentru a ajunge la unitatea tuturor ucenicilor lui Hristos. Scopul si dorinta noastră arzătoare o constituie comuniunea plenară, care nu este absorbire, ci comuniune în adevăr si dragoste. Această cale este una ireversibilă, pentru care nu exista alternativă, este calea Bisericii lui Hristos``, se arată în textul declaratiei semnat de către cei doi lideri religiosi. În document reapare după o perioadă îndelungată termenul de Biserici-surori, iar cei doi înalti prelati evidentiază faptul că vizita Patriarhului Teoctist la Vatican reprezintă o continuare a istoricei prezente a Suveranului Pontif în România, prilej cu care credinciosii români au făcut apel la unitatea crestinilor.


Declaratia comună reaminteste dificultătile pe care le întâmpină încă unele comunităti crestine din România, în încercarea de a depăsi efectele negative pe care anii totalitarismului le-au avut asupra realizării comuniunii crestine si îndeamnă la rezolvarea acestor dificultăti. ``Printr-un dialog sincer, trebuie depăsite conflictele, neîntelegerile si bănuielile trecutului pentru ca, în această perioadă decisivă a istoriei, crestinii din România să devină martorii păcii si ai reconcilierii``, precizează documentul. De asemenea, există îndemnul la reluarea dialogului teologic dintre Biserica Romano-Catolică si Biserica Ortodoxă, initiat în 1980, în cadrul Comisiei mixte internationale. ``Biserica nu este o entitate închisă în sine însăsi, ci are o misiune în lume si este deschisă acesteia. Noile posibilităti care se creează într-o Europă deja unită si care este pe cale să-si extindă frontierele spre popoarele si culturile din partea centrală si orientală a continentului constituie o provocare pe care crestinii din Occident si Orient trebuie să o rezolve împreună``. Prea Fericitul Părinte Teoctist si Suveranul Pontif evidentiază faptul că întreaga Europă are nevoie de bogătia spirituală generată de crestinism.


Declaratia comună a fost semnată după o întâlnire privată de aproximativ zece minute între Patriarhul Teoctist si Papa Ioan Paul al II-lea, în biblioteca Suveranului Pontif. În timpul schimbului de daruri dintre cei doi înalti prelati, Prea Fericitul Patriarh Teoctist l-a tinut permanent de mână pe Suveranul Pontif. Patriarhul Teoctist i-a oferit Papei o cruce din aur, o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul si un tablou înfătisându-i pe cei doi Întâistătători de Biserici în timpul vizitei la Bucuresti a Sfântului Părinte. La rândul său, Suveranul Pontif i-a oferit Patriarhului o icoană în mozaic a Maicii Domnului cu Pruncul (lucrată la Vatican) si un inel episcopal. De asemenea, membrii delegatiei BOR au primit din partea Suveranului Pontif câte o cruce, pusă într-o cutie cu stema papală, semn al importantei vizitei la Vatican a Patriarhului Teoctist.


Cele doua biserici, preocupate de prozelitism


Patriarhul BOR si Papa si-au exprimat preocuparea fată de manifestările de prozelitism cu care se confruntă cele doua biserici istorice.``Mărturia crestină comună autentică evită orice manifestări evidente sau ascunse de prozelitism, precum si o competitie confesională neloială. Prozelitismul este o contramărturie si trebuie denuntat ca atare în toate împrejurările``, a declarat Patriarhul Teoctist, în cadrul discursului rostit sâmbătă. Întâistătătorul BOR a apreciat că denuntarea prozelitismului si a competitiei confesionale neloiale nu îngrădeste libertatea religioasă si de constiintă, asa cum este definit acest concept în Declaratia Universală a Drepturilor Omului. Prea Fericitul Părinte Teoctist a mai subliniat necesitatea unei mărturii comune a tuturor crestinilor, în contextul resimtirii tot mai acute a fenomenului de globalizare, precizând că Biserica Ortodoxă Română a rămas fidelă deschiderii ecumenice si colaborării intercrestine, pentru redescoperirea unitătii tuturor crestinilor. ``Suntem preocupati de prozelitismul noilor comunităti si miscări religioase care nu au rădăcini istorice si care invadează tările si regiunile unde există Biserici traditionale si unde de secole se propovăduieste Evanghelia``, a declarat la rândul său Papa.


Suveranul Pontif a evidentiat faptul că Biserica Romano-Catolică recunoaste misiunea pe care o au Bisericile Ortodoxe în tările unde au rădăcini istorice de secole. ``Biserica Catolică nu doreste decât să ajute această misiune si să colaboreze la împlinirea ei, pentru ca Biserica Ortodoxă să-si împlinească misiunea pastorală atât fată de propriii credinciosi, cât si fată de cei care se îndreaptă liberi spre ea``, a subliniat Sfântul Părinte. În acelasi context, Papa a precizat că Biserica Catolică a căutat să sprijine misiunea Bisericilor Ortodoxe atât în tările lor de origine, cât si activitatea pastorală a comunitătilor din diaspora, care convietuiesc împreună cu comunitătile catolice. Suveranul Pontif a apreciat că acolo unde există, totusi, neîntelegeri, acestea trebuie solutionate în spiritul dialogului frătesc si sincer, exprimând disponibiltatea Bisericii Catolice în acest sens.

PREŞEDINTELE GEORGE W. BUSH A GĂZDUIT IERARHII ORTODOCŞI LA CASA ALBĂ

 

Marti, 9 iulie 2002, Presedintele George W. Bush a găzduit pe ierarhii Bisericii noastre pentru o întâlnire de o oră la Casa Albă. Întâlnirea aceasta unică a fost initiată de Presedinte, oferind astfel liderilor nostri spirituali oportunitatea de a discuta asupra unor aspecte de interes prezidential si de a discuta eforturile de promovarea a păcii, milei si grijii fată cei aflati în nevoi. Presedintele s-a întâlnit cu ierarhii în Camera Roosevelt si apoi i-a condus personal în Biroul Oval pentru mai multe discutii.

 

Printre ierarhii prezenti au fost: Mitropolitul Theodosius din partea Bisericii Ortodoxe în America; Arhiepiscopul Demetrios al Arhiepiscopiei Grecesti; Mitropolitul Philip al Arhiepiscopiei Antiohiene; Mitropolitul Christopher al Bisericii Sârbe; Episcopul Ilia al Episcopiei Albaneze de sub Constantinopol; Episcopul Dimitrie al Xanthos-ului, Vicar al Arhiepiscopiei Grecesti si Secretar al SCOBA.

 

Domnul Bush a exprimat multumirile sale pentru rugăciunile si slujbele înăltate de către crestinii ortodocsi americani după tragedia din 11 septembrie 2001.

 

Conform Mitropolitului Theodosius, ``Presedintele Bush a abordat o gamă largă de subiecte, inclusiv terorismul, recentele evenimente din Rusia si Serbia, situatia numărului crescând de imigranti în Statele Unite, statutul Patriarhiei Ierusalimului si probleme morale. Presedintele Bush a vorbit cu afectiune despre relatia pe care o are cu Presedintele Rusiei Vladimir Putin, notând că în timpul vizitei sale în Rusia a vizitat paraclisul particular al Presedintelui Putin. A fost evident că Presedintele Bush are cunostinte solide despre ortodoxie în general si despre problemele cu care se confruntă Biserica Ortodoxă în lume. El a arătat îngrijorare fată de rapidele evenimente care schimbă lumea si afectează crestinismul în general si ortodoxia în particular.``

 

Mitropolia Basarabiei  recunoscuta oficial de Curtea Europeana

 

"Adevarul din pamant a rasarit si dreptatea din cer a privit" (Ps.84, 12)

 

Prea Cucernici Parinti, frati si surori romani,

Dorim sa va impartasim bucuria noastra ce ne cuprinde pe toti cei din Basarabia. Mitropolia Basarabiei subordonata canonic Patriarhiei Romane a fost reactivata la cererea clericilor si credinciosilor romani basarabeni in frunte cu Episcopul de Balti, PS Petru Paduraru, actualul Arhiepiscop al Chisinaului, Mitropolit al Basarabiei si  Exarh al Plaiurilor.

 

In decembrie 2001 Curtea Europeana pentru Drepturile Omului a dat castig de cauza Mitropoliei Basarabiei in procesul de zece ani cu Guvernul Republicii Moldova, care refuza de a inregistra aceasta structura eclesiastica. Prin Ceriticatul de inregistrare N 1651 din 29 iulie 2002 Mitropolia Basarabiei a intrat in legalitate. Ea de acum va inflori, va creste pentru ca "mila si adevarul iubeste Domnul" (Ps. 83, 12).

 

Multumim tuturor fratilor romani de pretutindeni, care in durerea inimii lor ne-au sustinut in timpul grelelor incercari si au inaltat rugaciuni fierbinti Bunului Dumnezeu pentru noi. In numele Consiliului parohial si a enoriasilor Bisericii Sf. Ap. Petru si Pavel din Chisinau, Paroh Prot. Petru Buburuz

Web-site - http://bispetrupavel.tripod.com

E-mail: bispetrupavel@yahoo.com

 

La invitatia Consiliului Mondial Român, si co-sponsorizare din partea Bisericii Ortodoxe Române “Sfânta Treime” din Los Angeles, California, au sosit în Statele Unite ale Americii, marele poet basarabean, academicianul Grigore Vieru, dimpreuna cu o Inalta fata bisericeasca, PC Sa Protopopul Petru Buburuz, Rectorul Bisericii "Sfintii Apostoli Petru si Pavel", din Chisinau, Republica Moldova.

 

 

PROTOPOPUL PETRU BUBURUZ DIN CHIŞINĂU A VIZITAT AMERICA

 

Initiativa vizitei, atât a marelui poet Grigore Vieru, cât şi a Părintelui Protopop Petru Buburuz apartine marii personalitati basarabene, actorul Anatol Rasmeritza, “Artist Emerit al Poporului”, stabilit de multi ani  pe Continentul American.

 

Rostul vizitei este pur umanitar, de cunoastere între frati, de promovare a culturii si spiritualitatii românesti, pastrate din neam în neam, peste veacuri, în toate tinuturile românesti, de catre întreaga suflare româneasca, oriunde se gaseste ea.

 

În perioada dela 24 octombrie la 25 noiembrie 2002, Parintele Protopop Buburuz a vizitat, si a slujit în multe comunitati ortodoxe, ce apartin celor 2 dioceze românesti din America, si Canada, cu precadere în Sudul Californiei.

 

Cu ocazia vizitei în America, în numele Mitropolitului Petru de Balti (Basarabia), si cu Binecuvântarea Prea Fericitului Teoctist, Patriarhul României, Prea Cucernicia Sa a participat la celebrarea Sfintirii întru Arhiereu a P.Cuv. Sale Arhim. Irineu (Duvlea), la 1 si 2 noiembrie 2002.

 

 

AU AJUTAT LA PREGĂTIREA PAŞTILOR 2002

 

Mariana Cadia, Mirela Predescu, Danut Cadia, Paul Predescu, Elena Predescu, Didina Krikorian, Marta Radulescu, Gabriel Obregon, Emilia Motyszka.

 

DONAŢII PENTRU PAŞTI

 

Ř      SFANT EPITAF ŞI SET COMPLET DE VEŞMINTE

Mulţumim distinsei familii Stela şi George Taşu, care a donat cu ocazia Sfântului Praznic al Invierii Domnului 2002, un set complet de veşminte albe, cu fir argintiu, şi un Sfânt Epitaf, ambele confecţionate în România, în sănătatea familiei. Le mulţumim.

 

Ř      lumânări pentru preoţi, Pâine şi Vin pentru Paşti

Elena Lupu (lumânare pentru preot), Maria Pincu (3 lumânări pentru preoţi, şi joia Mare, cele 12 Sfinte Evanghelii), George Bruma (1 lumânare pentru preot). Au donat vin şi pâine de Paşti: Constantin şi Getta Jercan (toată pâinea pentru Paşti), Gabriella Dinu (20 gal. Vin pentru Paşti), Măndiţa Canciu, Dumitra Vlaicu, Marta Rădulescu, Vera Stoicof, Vasile Brumă, Elena Gheorghiu, Voicu Cerghizan, Paula Matei. 

 

 

Vizite – OASPEŢI DE ONOARE

 

IPS Arhiepiscop Nathaniel, Preotii din Protoierie (şedinţă), 27 februarie

Teologul Pavel Dumitra-Nethaniahu, 10 martie

Dl Virgil Cuculici, din Florida, 10 martie

IPS Arhiepiscop Nathaniel (22 şi 23 aprilie)

Fr. Mirel Tudose (intre 24 Martie – 19 mai), numit la Nashville, TN

Maicuta Elizeea (Arsenie) Papacioc, 2 iunie

IPS Arhiepiscop Nathaniel (2, 3 şi 4 iunie)

Prof. Valeriu (din Basarabia), 9 iunie

Theologian Steve Matthews, Jacksonville, Florida 18 august

Dr. Razvan & Cristina Bena (stabiliti definitiv in LA), 1 septembrie

Virgil Cuculici, din Florida, 20 octombrie

Maria Stanciu (sora parintelui Constantin) 1 octombrie – 19 noiembrie

Fr. Richard şi dna psa Hildegarth Grabovski – 10 noiembrie

Fr. Petru Buburuz ,  26 octombrie şi 16 noiembrie

Tennor: Daniel Stoica şi prof. Totan – 10 noiembrie

Poetul basarabean Grigore Vieru, 1 decembrie

 

 

La multi ani! - Şi Felicitări

 

Ř       Parintele Dănuţ Pălănceacu, resident al Statelor Unite (din martie 2002)

Ř       Irinel Dumitrascu, resident al Statelor Unite

Ř       Getta Jercan, Aniversarea Zilei de Naştere, 15 septembrie

Ř       Iancu Cristina si Jun, casatoriti civil la 21 noiembrie

Ř       Vasile Rotaru (20 iulie – 75 de ani)

Ř       Dumitra Vlaicu (70), 3 noiembrie

Ř       Paraschiva Florina O’Quinn, 7 Decembrie (50 de ani)

Ř       Alina Marcela Gheta, care a graduat dela University of LaVerne, California

Alina Gheta s-a născut în Turda, la 28 martie 1980. A venit în Statele Unite ale Americii la 21 mai 1981, când avea numai un an. A urmat Jr. High School in Simi Hillside, şi High School la Royal High School as Valledictorian, cu 4:10. În timpul şcolarizării, a primit Presidential Awards în fiecare an. La 25 mai 2002 a graduat dela Universitatea de LaVerne, „Summa Cum Laude”, Specialitatea în Criminologie. Felicit[rile noastre sincere!

 

Ř      Florica  (Ina) Nedelcu, la 15 noiembrie

 

( La Ziua Ta de Nastere:  Ina draga,

Ne-am gindit zilele care-au trecut ....cam ce-ar fi frumos sa-ti oferim de aniversarea ta ?! Stim ca ai de toate....dar niste cuvinte trimise din suflet si care pot capata sensuri noi, pentru ca sunt reproduse de un distins om de valoare ,ca Prea-sfintitul Parinte Alecse , intr-un locas sfint ....cred ca-ti spun mai multe.

Asadar...e ziua ta....suflet nobil !!!

Femeie buna , blinda , inteleapta !!!

Cu zimbirea ta regala , ca o stea ce nu apune !!!

Traieste-ti clipa !daca vrei sa afli cit valoreaza !!!

Dorim sa ai o viata lunga si plina de placeri; Sa nu cunosti necazuri sa nu cunosti dureri; Si-n culmea fericirii cind cerul ti'o va da; Pastreaza-ne de crezi ca meritam; In valul gindurilor tale !!!!  LA Multi Ani !!!!!!   Alina & Luca Guizzardi ; Trecare, Milano Italia - 15 nov.2002). 

 

Ř      VALENTIN PAVEL MILEA

 

Suntem onoraţi să prezentăm în acest număr al revistei o persoană cu totul specială, un tânăr de excepţie, anume pe Valentin Pavel Milea.

 

Pavel, cum îi spunem noi slujitorii Sfântului Altar, s-a născut în Bucureşti, la 17 decembrie 1979.

Luna aceasta va împlini 23 de ani. Este al doilea fiu la părinţi. Se trage dintr-o familie modestă, însă cu multă dragoste pentru Hristos.

 

Studiile primare şi generale le-a urmat în Bucureşti, la şcoala generală nr. 110, între anii 1986-1994.

 

Între anii 1994-1998 a studiat la Liceul “Miron Nicolescu”, cu profil Matematică-Fizică, tot din Bucureşti. Din motive personale (pregătindu-şi formele de plecare în străinătate) nu a putut intra la facultate, imediat după trecerea examenului de Bacalaureat, ci a trebuit să aştepte pentru anul următor. În 1999 intră la Facultatea de Marketing şi Comerţ-Exteriorla Politehnică.

 

La scurt timp după începerea Facultăţii, a fost nevoit să-şi întrerupă studiile pe motivul imigrării în Statele Unite, în scopul reîntregirii familiei. Ajunge în America în Septembrie 2000, şi – din prima duminică după sosirea sa în America vine, dimpreună cu bunica sa, doamna Dumitra Vlaicu, veche şi devotată credincioasă a Bisericii noastre, la Biserica noastră.

 

Tânărul zvelt, inteligent, cu bun simţ şi mult respect faţă de toţi cei din jurul lui, cu dragoste de Hristos,  Valentin Pavel Milea este invitat în Sfântul Altar a ne ajuta în cadrul slujbelor. A deprins deîndată slujirea de crâsnic dela Ipodiaconul Ion Canciu, care – când l-a văzut pe Pavel îmbrăcat în veşminte de “ajutător de Altar” (“Altar-boy”) îmi glăsuiră: “Părinte, iată viitorul meu înlocuitor”. Şi aşa a şi fost.

 

În timpul celor 2 ani de slujire la Sfânta Treime, Pavel Milea nu numai că n-a lipsit dela Biserică  (excepţie făcând cazurile de urgenţe de familie, sau de serviciu), ci s-a implicat cu toată fiinţa sa în activităţile sacerdotale şi administrative ale Bisericii: ajutător la Altar, epitrop-lieson, coordonator de procesiuni bisericeşti, crâsnic, membru al corului şi chiar cantor. De toate, şi pentru toţi în Biserică, şi încă nu are 23 de ani. Tinere Pavel Milea, meriţi di plin titlul de “Tânăr de Excepţie”.

Mulţumesc pentru totul, şi – în anticipaţie: ”La mulţi ani!”, la ziua de naştere din 7 decembrie.

Părintele Constantin Alecse, Paroh

 

 

PROGRAME CULTURALE

 

Ura si la Gara ! (la Unirea Basarabiei) 31 martie

Ziua Mamei, Monarhia, Independenţa, 12 mai

Ziua Taţilor, Hramul – 23 iunie

Festivalul Romanesc, 6 si 7 iulie

Fashion Show, 9 octombrie

Unirea Transilvaniei cu Patria Mama, cu Grigore Vieru, 1 decembrie

REVELIONUL

 

MESE DONATE

 

Cici Niculescu, Marian Muntean, Gabriella Stanescu, 3 februarie

Valentina Sarchizian, 24 martie

Constantin si Paulina Ciocan, 7 aprilie

Marian si Dora Serban, 21 aprilie

Vasile şi Florica Rotaru (la Florii, peşte), 28 aprilie

Emilia Popa şi Maria Pincu, IMO Mama Draga, 2 iunie

Lucretia Roman, pomana 14 iulie, IMO fratelui Cornel Stanciu

Dna Emilia Popa IMO soţului Mircea, la 28 iulie

Dna Emilia Tatu (si loteria curcanului), 10 noiembrie

Doamnele Maria Pincu şi Emilia Popa IMO Mama Draga Margan, 24 noiembrie

 

MULTUMIRI

 

DECORAREA SFINTEI CRUCI

Dna Valentina Sarchizian, la următoarele ocazii

A treia duminică din Postul Mare, 7 aprilie

Salcii la Florii, dnul Ioan Anton

 

George W Bush la Bucureşti
23.11.2002 18:36 Ora României

Preşedintele George W Bush, aflat într-o scurtă vizită la Bucureşti, la două zile de la invitarea României de a adera la NATO, s-a adresat unei mari mulţimi de oameni adunaţi în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti. "Omenirea a suferit destul de la fanatici care urmăresc să-şi impună voinţa prin intermediul fricii şi asasinatului, a declarat preşedintele SUA. Alianţa NATO şi lumea civilizată confruntă acum noii inamici ai libertăţii, şi vom învinge" a spue el. În ceea ce priveşte România, George Bush a făcut o promisiune specifică. "Dacă vreun pericol va ameninţa România, dacă vreo ţară va ameninţa România, SUA şi NATO vor fi alături de voi, a declarat George Bush.

Mai înainte preşedintele Iliescu mulţumise în discursul său pentru ajutorul acordat de americani şi a indicat semnificaţia aderării ţării la NATO. "Pentru România, acesta este un moment istoric, care marchează ruptura definitivă cu trecutul şi în acelaşi timp un nou început". Preşedinele român a apreciat că vizita lui George Bush la Bucureşti reprezintă şi o încurajare pentru continuarea reformelor şi consolidarea democraţiei în România.

 

Evenimente Viitoare & Anunturi Comunitare

 

 

Vizitarea Vârstnicilor si Bolnavilor

 

Cu ocazia sfintelor sarbatori ale Nasterii Domnului, 2002 - parintele paroh va cauta sa vizite toti enoriasii vârstnici si bolnavi, aflati în spitale, case convalescente sau acasa. În eventualitatea ca cititorii revistei noastre cunosc si alti enoriasi, în afara celor mentionati mai jos, care doresc sa fie vizitati si împartasiti la Sfintele Sarbatori ale Nasterii Domnului 2002, va rugam sa-I dati de stire parintelui, la telefonul cancelariei parohiale (323) 255-8583.

 

Bake & Boutique Sale

 

Doamnele Reuniunii au placerea a anunta si a va invita Duminica 19 decembrie, dupa Sf. Liturghie, la un Bake si Boutique Sale, unul din proiectele anuale ale Auxiliarei.

De asemenea, sunteti invitati a contribui, dupa posibilitate, fie cu preparate culinare, fie cu obiecte de artizanat, si decoratii de Craciun, la numita activitate.

 

Brad de Craciun

 

Facem si anul acesta apel la enoriasii bisericii de a gasi un donator al bradului de craciun, si un grup de voluntari decoratori. Luati legatura, va rugam, cu oficiul parohial.

 

Cârnati de Casa, Sarmale…

 

Deliciosii cârnati de casa, proaspeti, doar pregatiti de harnicele noastre gospodine, va asteapta de acum si pâna la Boboteaza. Va sfatuim sa va grabiti fiindca lozinca noua a gospodinelor este "first come, first serve". Pentru aranjamente, puteti sa sunati la doamna Angela Pitu (323) 256-2355 - sau la doamna preoteasa Elena (818) 365-4274.

 

Cozonaci de Vânzare

 

Nu uitati sa comandati din timp deliciosii cozonaci de casa, care la ora la care asternem pe hârtie aceste rânduri, prima sarja de 15 cozonaci se afla în cuptor. Pentru aranjamente, sunati la doamna Angela Pitu (323) 256-2355 - sau la doamna preoteasa Elena (818) 365-4274, sau întrebati duminical, dupa sfintele slujbe, doamnele reuniunii, care lucreaza în bucatarie.

 

Plicuri de Craciun

 

Dragostea Dvoastra fata de Pruncul Iisus, nascut în saraca pestera a Betleemului acum 2000 de ani, o puteti dovedi printr-un "dar" (adus atunci de magi si închinaciunea pastorilor), anume o donatie financiara catre Sfânta noastra biserica, prin intermediul plicului de Craciun capsat în prezenta revista, si participarea dumneavoastra, alaturi de întreaga familie, la divinele Slujbe din Ziua Craciunului, si celelalte 3 zile urmatoare, pâna la praznuirea Sfântului Stefan. În anticipatie, Va multumim!

 

Iata, Vin Colindatorii

 

Din An în An sosesc la geam, aducându-va mesajul Nasterii Domnului Hristos, colindatorii parohiei noastre. Anul acesta se va începe colindatul din 19 decembrie. Fiti primitori si generosi, asa cum au fost parintii, mosii si stramosii nostri. Donatiile dumneavoastre merg la Sfânta Biserica. Avem nevoie de voluntari.

 

Program de Colinzi în Ziua de Craciun

 

Nu uitati traditionalul Program de Colinzi Românesti si Americane pe care îl va prezenta corul nostru, chiar în ziua de Craciun, la orele 12:30 pm., imediat dupa Sfânta Liturghie.

 

Un potlac se va servi înaintea programului. De aceea, rugam ca fiecare sa aduca câte un platou de mâncare, sa putem binecuvânta trupurile dumneavoastra postitoare cu mâncare "de frupt", înaintea programului.

 

Slujbe Zilnice de la Craciun la Sf. Stefan

 

Notati-Va calendarul, si nu pierdeti ocazia a va cumineca zilnic, dela Craciun la Sfântul Stefan (25-27 Decembrie) cu sfintele Taine ale Domnului Iisus Hristos, în cadrul Sfintelor Liturghii oficiate zilnic, dela orele 10:00 am. Nu va fi nevoie sa postiti în aceasta perioada. Doamne, ce binecuvântare!…

 

Va Asteptam la Revelion

 

Înca nu ati facut rezervatii la Revelionul 2003 ?

Ce sa mai asteptam!!!??? Detalii la finele revistei. Va asteptam.

 

Pledge/Membrie 2002

(un apel fierbinte, de la suflet)

 

Nu uitati. Bisericile se întretin numai, si numai din minusculele donatii pe care dumneavoastra le faceti. Guvernul nu ajuta cu nimic (astazi, întelegem noi, nici chiar în România). Episcopia nu numai ca nu ajuta financiar, ci ea însasi se întretine din donatiile noastre. $ 50.00 dolari din donatiile dumneavoastre catre parohie îi trimitem anual la episcopie. Pentru cei cca 250 de membri, noi trebuie sa platim la Episcopie între $ 12,500 si 15,000.00. Fara contributiile d-voastre, noi nu putem sa ne întretinem, si nici nu vom putea ajuta Episcopia. Si iarasi, nu uitati ca noi, la "Sfânta Treime", suntem quotati a fi una dintre cele 10 mari parohii ale Episcopiei. Daca noi nu ajutam, atunci cine ar potea sa contribuie!!!???.

Dupa calculele noastre, anul acesta 2002, va trebui sa trimitem la Episcopie, la 31 decembrie, suma de $ 14,200.00 - Implorandu-Va, asteptam donatiile d-Voastre de membrie/fagaduinte/donatii.

SOS - Ajutati-ne.

 

Comitetul de Nominare

 

Pentru alegerea membrilor consiliului parohial pe 2003, un comitet de 4 persoane accepta "intentiile dvoastre" de a selecta cei mai calificati membri ai consiliului parohial pe anul 2003: p.c.pr. Constantin Alecse, dna Maria Pincu, dl Vasile Rotaru, si dna Sabina Popescu. În eventualitatea ca doriti a fi unul dintre cei 30 de candidati ai consiliului parohial pentru 2003, va rugam sa dati de stire unuia dintre membrii comitetului de nominare.

 

Calendare Românesti de Perete pe 2003

 

Atât calendarele românesti de perete pe 2003, cât si calendarele "de buzunar", au sosit deja la Cancelaria parohiala. Adresati-va, va rugam, dlui Vasile Rotaru, Epitrop I, al Bisericii.

 

Plicuri de Pledge/Fagaduinte pe 2003

 

Ne-au sosit deja pachetele de plicuri de "pledge/fagaduinte 2000" - în prezent în posesia epitropilor bisericii. Nu ocoliti Epitropia. Este singura noastra comoara ce o luam cu noi.

 

Boboteaza 2003

 

Prea multe înmormântari în ultimii 10 ani. Ca si duhovic al D-Voastra aproape ca m-am saturat predicând despre sensul viaetii spiriatuale în Hristos. Fiecare aduna "materie", si nu stie pentru ce aduna. Viata se sfârseste si nu luam nimic cu noi. Când, oare, învatam lectia predicata de Sfânta Scriptura!!!???.

Suntem chemati sa ne sfintim (sanctificam,nn) viata noastra. Biserica o face de 2000 de ani. Nu uitati sa-l invitati pe preotul D-Voastra a va sfinti casele la Boboteaza anului 2003.

 

HOME