Procesul verbal al sedintei Consiliului Parohial din 1 Februarie 2004

 

Sedinta consiliului parochial din ziua de duminica 1 februarie 2004 s-a inceput in jurul orelor 1:30 pm, prin rugaciunea de Invocare, in camera de sedinte a Consiliului.

 

S-a trecut la apelul nominal si semnarea prezentei, urmate de rapoartele obisnuite:

 

A.                              Preotul Paroh, Parintele Constantin Alecse

 

Dupa cum stim cu totii, slujbele duminicale si cele de la praznicele imparatesti si sfintii mari s-au tinut cu regularitate, precum si slujbele de la Anul Nou.

S-a mers cu Boboteaza si s-a facut sfintirea caselor la Boboteaza anului 2003. S-au tinut cu regularitate slujbele din Postul Mare 09 Martie – 27 Aprilie 2003. S-au facut Boteze, Inmormantari, Cununii, Parastase s.a. in decursul anului 2003 atit in Biserica cit si in Capela.

In data de 25 Martie am avut onoarea de a-L avea in mijlocul nostru pe PS Sa Irineu, Episcop-Vicar, care impreuna cu alti preoti din alte state, au slujit la Biserica noastra.

Tot la 25 Martie a avut loc Conferinta Preotilor Protoeriei Coastei Pacifice, la parohia Sf. Treime, Centrul Protoeriei Coastei Pacifice.

La 27 Aprilie 2003 am sarbatorit Sfintele Pasti printr-un banchet care desi a avut o participare mai modesta, a avut succes financiar.

In luna iunie, la sedinta lunara a Consiliului Parohial, s-a facut o dare de seama care cuprinde toate datele acestui eveniment.

Dupa cum toti stim, Hramul Bisericii din 14-15 iunie 2003, cu participarea  PS Sa Irineu, s-a tinut vecernia mare, la proprietatea viitoarei biserici (Sambata 14 Iunie) iar Liturghia arhiereasca , din Duminica Rusaliilor 15 Iunie, urmata de banchetul de la Hotelul Hilton, din Glendale. Detaliile acestui Banchet sunt cuprinse in Revista “Viata Crestina”, no. 2-3 Aprilie-Septembrie 2003. Tot cu acea ocazie s-a reactivat programul de ridicare de fonduri, pentru constructia noii biserici “ Buy A Brick Program”.

Unul din marile evenimente ce afecteaza in pozitiv viata spiritual-religioasa a parohiei noastre,  a fost hirotonirea Parintelui Bill Clark (2 Martie) la manastirea “Inaltarea Domnului”, din Detroit, din Michigan, de catre IPS Sa Arhiepiscopul Nathaniel.

Deci anul acesta, 2 Martie 2004, vom avea placerea de a sarbatorii 1 an de preotie a Fr. Bill Clark.

La 3-6 iulie a avut loc Congresul  Episcopiei unde Sf. Treime a a fost reprezentata numai de catre Parintele Paroh.

Retragerea spirituala a preotimii din Sudul Californiei care a avut loc la 4-6 Noiembrie, iar Duminica  9 noiembrie, am avut deosebita placere si onoare ca IPS Arhiepiscop Nathaniel s-a slujeasca la Sf. Treime.

Tot atunci am avut in mijlocul nostru arhitectii proiectului Noii Biserici Garo Minassian si Michelle Ertzan, care au prezentat planurile arhitecturale, membrilor participanti din intreaga comunitate.

            S-au tinut cu regularitate lectii de religie precedate de vecernia saptamanala, unde participarea a fost multumitoare (~ 15 credinciosi).

     De asemenea in anul 2003 au fost trimise cu regularitate revista – in format tiparit - “Viata Crestina” (no.1,2-3 si 4, 2003).

 

B.                             Comitetul de Constructii – Dnul Constantin Jercan, presedintele comitetului, si p Parintele Constantin Alecse, au facut o prezentare detaliata de activitatii minutioase a acestui forum parohial.

 

            S-a evidentiat colaborarea stransa dintre Fr. Constantin Alecse si Dnul Constantin Jercan, in ceea ce priveste analizarea tuturor documentelor si a materialelor privitoare la Proiectul de Constructie a noii Biserici.

De asemenea colaborarea este strinsa si cu ceilalti membrii ai Comitetului de Constructie, mai ales prin intermediul E-mailului.

Analiza tuturor documentelor trebuie sa fie judicioasa iar experienta si ajutorul membrilor care lucreaza in acest domeniu este extrem de apreciata si s-a dovedit de mare folos in onorabila noastra prezentare si angajarea reputabilului arhitect Garo Minassian. Eforturile si ideile tuturor, mai ales a celor care lucreaza in specialitate sint concretizate prin faptul ca planurile au fost expediate la Episcopie pentru a fi revizuite, urmand ca in luna martie sa fie inaintate la primaria Los Angeles-ului spre aprobare.

La 26 martie a fost angajat Inginerul civil “George Boghossian and Assoc”

Angajarea Arhitectului Charles Martin din 13 Februarie 2003 s-a soldat, datorita lipsei de performanta corespundatoare, cu desfacerea  contractului la 29 iulie 2003.

La 7 August, dupa cum am mai mentionat, s-a semnat contractul de angajare a  arhitectului Garo Minassian, care a preluat, developat si expediat planurile (plot-plan biserica si sala mare si adiacentele parohiale) catre Sfanta Episcopie.

Anul acesta la 14 Ianuarie s-a angajat firma de Inginerie de structuri “Reiss, Brown & Ekmekji.

Se duc in continuare negocieri pentru angajarea unor firme de Inginerie mecanica, Explorare geologica si consultanti pentru bucatarie comerciala.

            Ridicare de fonduri prin proiectul “Eagle Enterprises Project”,  este o realitate necesara pentru a ne ajuta la realizarea mult doritului proiect al noii biserici din Sunland. Ca orice inceput, nu este usor, mai ales cind nu ai experienta necesara, intr-un domeniu cu totul nou. Inceputurile s-au facut cu ajutorul unei companii de ridicare de fonduri, care – ulterior - s-au dovedit neprofitabila pentru biserica noastra, de aceea, de la inceputul lunii Decembrie 2003, proiectul a fost preluat, in intregime (administratie, casierie si bucatarie), de catre conducerea bisericii noastre. Sesiunile sint saptamanale respectiv vinerea si duminica, numarul de participanti deocamdata nu este substantial, insa proiectul promite a se bucura de success prin sacrificiile si perseverenta conducerii parohiei noastre.  Evidentele financiare (book-keeping), din necessitate, sint tinute de insusi Fr. Constantin Alecse iar verificarile sunt facute de controlorii financiari ai primariei.

Parintele Constantin Alecse, iar administratoarea proiectului,  Dna Preoteasa Elena Alecse, multumeste tuturor celor care au ajutat pana in present, si face un continuu apel la toata comunitatea sa vina sa ne dea un sprijin in indeplinirea cu succes a acestui proiect pentru ridicarea de fonduri.

 

C.                             Dela Reuniunea Doamnelor si alte activitati Parohiale

Dna Geta Jercan, Presedinta Reuniunii, si Dl Constantin Jercan, Vice-presedintele Consiliului

 

Au fost numeroase activitati legate de Sarbatoarea de Pasti, Hramul Bisericii – insotit de aranjamentele de la hotel, traditionalele mese Duminicale, pentru care dna Geta face un apel la comunitate sa vina si sa ajute in continuare, pentru ca dinsa va trebui sa se ocupe de mesele pentru “Eagle Enterprises Project”. Desi anul acesta, din pacate, au fost putine persoane care au donat mese sau timpul pentru pregatirea acestor mese, dinsa multumeste tuturor celor care au fost la bucatarie ajutind sa se pastreze traditia meselor duminicale. Caseria Reuniunii a predat deja, Consiliului Parohial pe 2003, suma de $15,000.00.

                        Dnul Constantin Jercan a subliniat faptul ca datorita lipsei de inscriere a unui numar considerabil (necesar) de personae interesate, unul dintre evenimentele de “Fund raising”, ridicare de fonduri pentru parohie, Revelionul 2003 a trebuit sa fie anulat. 

 

D.                             Sedinta Adunarii Generale Parohiale  la 8 februarie 2004 - Convocarea s-a facut prin Revista “Viata Crestina” (Decembrie 2003), si distributie periodica, in biserica, dupa Sfintele Slujbe duminicale. Listele membrilor parohiei au fost trimise la timp la Episcopie, aprobate si returnate in timp pentru lucrarile Adunarii generale Parohiale anuale. S-au raportat 196 de membrii.

Comitetul de nominare s-a compus din: Dnul Constantin Jercan, Dnul Vasile Rotaru si Dna Dora Serban, precum si parintele paroh, pentru examinarea spirituala a candidatilor.

 

Sedinta s-a incheiat cu o rugaciune, rostita Parintele Constantin Alecse, in jurul orelor 3:30 pm

 

Proces-Verbal inregistrat, semnat, si supus spre aprobarea Adunarii Generale Parohiale,

 

Viorica Lazar, Secretara Consiliului si  Dora Serban,  Secretara Ad-Hoc a Sedintei

 

Back to: Viata Crestina