Holy Trinity Romanian Orthodox Church

Los Angeles, California

________________

 

Cuvântul preşedintelui consiliului parohial,

la început de drum!

Marian Serban

 

Stimati membri ai consiliului parohial,

Iubiţi enoriaşi ai parohiei Sfânta Treime,

 

Nou alesul consiliu parohial al Bisericii Sfânta Treime a găsit de cuviinţă să-mi încredinţeze demnitatea de preşedinte al consiliului parohial pe anul 2004. Mulţumesc tuturor pentru încredere.

 

În cei cca 3 ani, de când familia mea s-a implicat în viaţa spirituală, administrativă şi social culturală a acestei comunităţi, am constatat că într-adevăr, parohia are nevoie de toată lumea; iar programul de construcţie, pe care biserica l-a reactivat în ultimii 2 ani - proiectul fiind iniţiat încă din 1987 -

 (o nouă biserică ortodoxă în stil bizantin, cu toate aferentele parohiale, sală socială elegantă, oficii administrative, clase de educaţie religioasă, şi în faza a doua un imobilier pentru persoanele pensionate) necesită implicarea nu numai a membrilor parohiei, ci implicarea a sute, şi chiar mii de compatrioţi, vieţuitori în sudul Californiei, şi nu numai.

 

Ca să împlinim programul de construcţie, este imperativ ca, mai întâi, să consolidăm spiritul de comunitate şi trăire duhovnicească comunitară:

 

 

Revenind la programul de construcţie, din rapoartele prezentate de dl Constantin Jercan, preşedintele comitetului de construcţie, şi de către cancelaria bisericii, la lucrările adunărilor parohiale, generale sau speciale, am înţeles cu toţii că întregul proiect va costa între 5 şi 7 milioane de dolari, dacă socotim la proiect şi imobiliarul pentru persoanele pensionate (24 apartamente - cost: cca 2 milioane); în timp ce toate resursele prezente ale parohiei (imobiliare şi lichide) abia acopera cca 1/3 din cost.

Tin să vă dezvăluiesc aceste lucruri ca să înţelegem cu toţii ce sacrificii imense va trebui să facem cu toţii, să împlinim o lucrare bine-plăcută Domnului, în comunitatea Româno-Americană Ortodoxă pe Coasta Pacificului. Suntem mânaţi însă de Duhul Domnului care ne învaţă că, ... “ceeace se pare a fi cu neputinţă la om, este cu putinţă la Dumnezeu!” ... ne trebuieşte doar credinţă la Dumnezeu şi spirit de sacrificiu.

 

Anul acesta, 2004, parohia noastră va aniversa 65  de ani de existenţă. Festivităţile de aniversare vor avea loc la week-endul dela 6-7 noiembrie crt., şi vor fi prezidate de Însuşi Întâi-Stătătorul Arhiepiscopiei noastre, IPS Sa Arhiepiscopul Nathaniel.

 

Dorim ca acest eveniment să fie un succes deplin. A 65-a aniversare a parohiei Sfânta Treime, care deservind şi drept “centru protopopesc” al Protoieriei Coastei Pacifice/ROEA (centru ce a ajutat – în ultimii 30 de ani – la fondarea marei majorităţi a parohiilor şi misiunilor protoieriei, din Statele depe Coasta Pacificului), aparţine implicit şi parohiilor şi misiunilor acestei protoierii.

 

De aceea, ne folosim de acest prilej a ruga frăţeşte pe toţi slujitorii şi enoriaşii protoieriei,  să facă aranjamente din timp, şi să participe la această sfântă aniversare.

 

Acest eveniment este un adrevărat popas, un “milestone” cum spun americanii, în viaţa parohiei, a protoieriei, şi a sfintei noastre episcopii. Depinde de noi toţi dacă-l înscriem ca atare şi în viaţa noastră personală.

 

Peste câteva săptămâni vom sărbători cu toţii Marele Praznic al Învierii Domnului. Fie ca în Săptămâna Patimilor (program detaliat în pag. 4 şi 5), biserica să se dovedească neîncăpătoare, iar în noaptea Sfintei Învieri, curtea bisericii să fie arhiplină de creştini adevăraţi, căutători şi trăitori în Hristos, adunaţi cu miile la un loc, a trăi, a sărbători, a exclama, şi a transmite mesajul Învierii Domnului, din însorita Californie până în România, în Europa Occidentală, în Australia şi oriune în lumea întreagă unde se află suflare romanească.

 

Mulţumindu-Vă pentru încrederea şi demnitatea acordată de a Vă sluji în calitatea de preşedinte al consiliului parohial pe anul 2004,

Vă îmbrăţişează frăţeşte şi creştineşte,

 

Al Dvoastră, Marian Şerban

 

Viata Crestină, Aprilie-Iunie 2004

 

Inapoi la : Publicatii.com