Poeta si scriitoarea Elena Călugăru Baciu,

oaspetele Bisericii “Sfânta Treime”

 

 

 

Prolifica autoare de proză scurtă (romane) şi simtite versuri, poetesa si scriitoarea Elena Călugăru Baciu, se află în vizită, în California, în perioada 10 Martie-5 Aprilie 2004.

 

In postfata dedicatd volumulul “GLOSE", Prof. universitar dr.Valeriu Filimon spune următoarele: “Poezia Elenei Călugăru Baciu are un capăt ca un curcubeu, inmuiat in plastica imaginii din traditia clasicului, a lui Horatiu si lucida notatie, lipsită de flori verbale, ca o stancă inversunata de vânturi. Lăsăm cititorului libertatea de a face propriile-i demersuri privind detaliile lecturii."

 

Iar despre proza sa, Prof.dr.Th. Damian de la New York, scrie:

 

,,Sunt tentat de două lucruri: să incep o discutie teologică pe temele principale ale cărţii, sau sa dau cât mai multe citate din ea pentru a fi sigur că cei ce nu au sansa sa o cumpere, cel putin să aibă o mică posibilitate de a-si face o idee despre ea. Nu voi face nici una nici alta: Voi lăsa duhul cărţii să-si croiască destinul in cultura română."

 

Aprecierile de mai sus sunt extrase din DICTIONARUL: “Personalităţi române şi  faptele lor" -editia 2003, care dictionar cuprinde si personalitatea Elenei Călugăru Baciu.

 

Ocazii de a o intalni sunt mai multe, cand autoarea va face cinci lansări de carte, patru de proză scurtă, si un volum bilingv de poezie (romană-engleză) toate oferindu-vă si posibilitatea de a vă imbogăti colectia de carte, cumparandu-le in momentele de prezentare.

 

Titlurile celor cinci lansări de carte sunt:

 

- Gândurile lui Sebastian - proze scurte

- Din nou Cain - roman                      

- Jocul tipătului - proze scurte

- Ambarcatiunea Arca - roman

- Glose-versuri bilingve

 

În perioada de timp menţionată, scriitoarea are mai multe întâlniri planificate cu cititorii, între care se numeră şi aceea din ziua de duminică 28 Martie crt., la biserica noastră “Sfânta Treime”, dată la care vom sărbători şi ziua comemorativă a Unirii Basarabiei cu Patria Mamă.

 

O aşteptăm cu frăţească dragoste, şi invităm toată suflarea românească să vină la Sfânta Biserică să întâlnească, şi să asculte înaltul nostru oaspete de onoare.

 

Viata Crestină, Aprilie-Iunie 2004

Inapoi la : Publicatii.com