FUNERALS – FUNERALII - ÎNMORMÂNTĂRI

 

IMO ANA TEODORESCU

 

La data de 16 decembrie 2003 a trecut la cele veşnice enoriaşa bisericii noastre Ana Teodorescu.

Slujba înmormântării a fost săvârşită  la 22 decembrie 2003 de către parintele paroh în capela Hall of Liberty din cimitirul Forest Lawn din Hollywood Hills.

Fiul răposatei, dl Bebe Teodorescu, ajutat de către distinsa familie Ioana Matei, şi Paula Matei-Platt, a împlinit sorocul de pomenire tradiţională la 21 de zile, la 40 de zile, şi la 3 luni în memoria decedatei.

 

Dumnezeu să o ierte!

 

 

IMO IOAN ASCANIU MUNTEAN

 

La 30 decembrie 2003, şi-a dat obştescul sfârşit Ioan Ascaniu Muntean (John Muntean).

Ioan Muntean s-a nascut la Sibiu la 12 Jan 1925 fiind al doilea fiu al lui Emilia  si Ascaniu Muntean cel dintii fiind Nicu nascut in 1923.

 

A facut Liceul la Turda dupa care a continuuat cursurile Facultatii de Stiinte Economice din Bucuresti in specialitatea Stiinte Comerciale pe care a absolvit-o in anul 1948.

 

A lucrat in functia de Director Economic la mari intreprinderi din Bucuresti cum ar fii Fabrica de pantofi "Carmen" si Tesatoria de Relon "Panduri" .

 

In anul 1944 pierde pe fratele sau Nicu in virsta de numai 21 de ani pe frontul de Rasarit al celui de al doilea Razboi Mondial.

 

In anul 1951 se casatoreste cu Dorina si il au pe Sorin in 1954 singurul copil.

 

In anul 1980 emigreaza in Statele Unite la Los Angeles, unde este urmat de fiul sau Sorin(1982) si mai apoi de nora sa Georgeta(1984)

 

In 1989 se naste Sable singura nepoata.

 

Dupa o grea operatie la inima in1987 a avut o perioada de 12 ani linistiti iar in 1999 a trebuit sa inceapa Dializa impotiva careia a incercat sa lupte indirjit dar a fost invins la 30 Dec 2003 numai cu 2 saptamini inainte de a implinii 79 de ani.

 

A fost foarte pasionat de istorie despre care avea discutii pasionate cu prietenii lui.

 

A fost un bun Roman,cu respect pentru Biserica pe care cei ce l-au cunoscut indeaproape ii vor simtii lipsa.

Serviciul divin al sărăcustei (priveghea) a fost oficiat de către parintele Viorel Visoveanu, iar slujba înmormântării a fost săvârşită de către părintele nostru paroh, la 4 ianuarie 2004, în biserica “Chapel of the Oaks”, din cimitirul Vallez Oaks Memorial Park, din Westlake Village, CA

 

Fie ca Bunul Dumnezeu să-l odihnească in pace, iar îndoliatei familii:  Dr. Sorin, Sable si Georgeta Muntean transmitem cele mai simţite condoleanţe în numele întregii comunităţi.

Dumnezeu să-l ierte, şi să-l odihnească în corturile drepţilor.

 

IMO FLORA ISPENGIAN

 

Cunoscuta cântăreaţă de opera Flora Ispengian, a trecut la cele veşnice, în Los Angeles, California, la 15 ianuarie 2004, la vârsta de 88 de ani.

 

Se născuse în România, la 10 Martie 1915.

 

Îi plăcea muzica clasică, fapt pentru care a urmat conservatorul. A cântat ani de-arândul în corul operei din Constantza.

 

Tot în Romania se căsătoreste cu George Ispengian.

 

Nu se stie când vine, şi se stabileşte în Los Angeles, şi nici cu ce s-a preocupat în Statele Unite, fiindcă nu mai avea pe nimeni din familie sa-I cunoască biografia detaliată;

Prietenii şi vecinii care au participat la serviciile funeraliilor au vorbit în cei mai înalţi termini privind viaţa şi personalitatea defunctei.

 

Părintele paroh a săvârşit slujba înmormântării răposatei Flora Ispengian, la cimitirul “Hollywood 4 Ever”, din Hollywood, la 23 ianuarie 2004.

 

 

IMO GEORGE CAZACIOC

 

La 16 ianuarie 2004 a plecat la veşnicie tânărul tată George Cazacioc, după o îndelungată suferinţă.

Se născuse în judeţul Tulcea, în România, la 12 aprilie 1944.

Ca profesie de bază : şofer de maşini comerciale.

În 1969 se căsătoreşte cu Vasila Cazacioc, fiind binecuvântaţi cu 2 copii

Un om bun şi muncitor. Avea nenumăraţi prieteni.

În dorinţa sa de a avea o viaţă mai fericită, pleacă din România în 1990, şi se stabileşte definitive în California.

Din nefericire, greutăţile şi necazurile îl urmăresc şi pe aceste meleaguri, plecând dintre noi la 60 de ani neîmpliniţi.

Dumnezeu să-l ierte, şi să-l odihnească în latura drepţilor.

Condoleanţele noastre îndoliatei familii.

 

IMO PETCUTA DUNAREANU

 

La 6 februarie 2004 a plecat la Domnul sora noastră întru Hristos, Petcuţa Dunăreanu.

Slujba înmormântării a fost oficiată de către părintele Constantin, miercuri 11 februarie 2004, în capela cimitirului Forest Lawn din Cypress.

 

Răposata Petcuţa se nascuse acum aproape 77 de ani, la data de 29 martie 1927, intr-o familie de tarani moldoveni din Comuna Gohor, judetul Galati, fiind unul dintre cei sapte copii ai sotilor Margarit ANDRONIC si Vasilca ANDRONIC. Paraschiva, cum ii spuneau ei, a copilarit si invatat in satul natal, unde a finalizat cele 7 clase de invatamant primar.

 

Saracia in vremurile grele o aduc in Bucurestiul anilor 1940 ca ucenica in croitorie si pentru ca nu avea cine sa o sustina la aceasta instruire a practicat munci in gospodaria patroanei-maestre.

 

In Bucurestiul anilor de razboi, ne povestea cum trebuia sa stea la coada la gaz si cate 2

zile, cum se ascundea dupa copacii de pe strada cand mitraliau nemtii din avioanele de vanatoare si nu era decat un copil de 14 ani.

 

Dupa razboi a lucrat la Fabrica de Confectii Bucuresti, se auto-intretinea si trimitea bani si la cei ramasi acasa.

 

S-a casatorit in 1955 la 7 aprilie cu Ionita DUNAREANU - un alt copil, plecat de

aceasta dintr-un sat din Oltenia, la Scoala Militara de Muzica din Bucuresti, la numai 12 ani.

 

Ca tanara familie - DUNAREANU, au primul copil in 1957 la 7 noiembrie - un baiat Mihaită, în 1960 la 2 aprilie, al doilea copil - o fata Gabriela.

 

Toti anii care au urmat si I-a dedicat exclusiv familiei si muncii. Si-a dorit foarte mult ca dintr-o familie de oameni simpli, placati desculti din satele lor, sa creasca doi copii care sa ajunga CINEVA! si a REUSIT!!

 

Cei doi copii au urmat cursurile Invatamantului Superior Politehnic din Bucuresti, ajungând fiecare inginer. Cu toate ca era doar infirmiera la Spitalul Nr. 10 din Bucuresti – ultimul loc de munca, Doamna Dunareanu era respectata in primul rand de medici pentru ca a reusit sa dea societatii doi ingineri.

 

Iesita la pensie avea sa mai fie inca o data incercata de greutati, timp de peste 10 ani, a avut grija de sotul imobilizat la pat, dar si de bucurii din partea celor două nepoate, Raluca si Alexandra, pe care le-a crescut si ingrijit alaturi de Bunicul.

 

Dupa ce si-a incheiat misiunea - cum zicea ea, odata cu decesul celui care i-a stat alaturi timp de 46 de ani - Titu sau Bunicu, la 7 mai 2001, hotaraste, de comun acordI cu cei doi copii - asa cum a facut intotdeauna, sa plece definitiv in Statele Unite la Gabriela.

 

Din octombrie 2002 si pana astazi a avut parte de multa liniste, de odihna binemeritată, Gabriela si cu Dan, ocupandu-se in mod deosebit de infrumusetarea vietii Lulei, plimband-o in locuri la care nu ar fi visat niciodata.

 

Astazi, cand pleaca dintre noi poate fi mandra ca tot ce si-a dorit s-a implinit si chiar mai  mult decat atat. Totusi, ramane o umbra, un vis neimplinit inca - sa ii vada pe coipii impreuna in America, sa vada cum cresc cele doua nepoate, sa ne vada fericiti. Dar timpul nu a mai avut rabdare cu acest trup incercat de greutati, sufletul ei luminos, deschis si optimist nu a mai putut fi incatusat de trupul bolnav si obosit.

 

Imaginea ei va ramane vesnic in mintile si inimile noastre - asa cum a fost, asa cum este si acum cand pleaca senina si linistita dintre noi.

 

Iti transmit un ultim bun ramas, fratele Nicolae si sora Ioana, precurn si toti nepotii şi stranepotii din partea lor - pe care ii cunosti si i-ai ajutat.

 

Du-te cu bine mama, bunica - Lula si spune-I si lui Titu ca suntern bine. Noi ramanem aici - cum ai vrut tu, impreuna, si NU o sa te uitam!

 

IMO DAN MUNTEANU

 

La vârsta de numai 50 de ani ne-a părăsit prof. Dan Munteanu, după o îndelungată suferinţă. A decedat în spital, la data de 7 martie crt.

 

Dan Muntean (“Bobiţă”, aşa cum îl răsfăţa familia), se născuse în România la 23 iunie 1953, din părinţii Cristian şi Maria Muntean.

 

De mic copil i-a plăcut cartea, şi prin vitregia vremurilor, datorită inteligenţei şi sârguinţei, termină facultatea, în 1979, şi devine profesor de geografie în Slobozia.

 

Tot în 1979 se căsătoreşte cu Violeta (Elisabeta) Vâlcean, în dorinţa de a-şi crea o viaţă fericită împreună.

 

Avea o personalitate aparte, şi fiind certat cu linia partinică-comunistă, de multe ori se afla în conflict direct cu conducerea corpului profesoral, care-l acuza de atitudine burgheză, capitalista.

 

Tocmai printr-o astfel de atitudine “nealiniată” a reuşit să-şi atragă o salbă întreagă de prieteni şi admiratori, care au ţinut cu tot dinadinsul să vină (din întreaga Californie, din Chicago, New York, etc), şi să participe la serviciile sale funerale.

 

În 1990, pleacă din România, şi se stabileşte definitive în Los Angeles, California.

Avea un caracter ales, şi o bunătate aparte. Mini-van-ul său  era adesea încărcat cu persone vârstnice, pe care le aducea la Sfânta Biserică, sau le ducea la doctor, la servicii religioase ocazionale: înmormântări, cununii, boteze, parastase, etc.

 

Mulţi ani de-arândul, în Vinerea Mare, când “femeile mironosiţe” ale comunităţii veneau la sfânta Biserică să decoreze Sf. Mormânt,  ajungea la biserică şi tânărul prof. Dan (Bobiţă) Muntean, şi descărca din van-ul sau donaţia familiei sale, sau din partea prietenilor şi cunoscuţilor, diplay-uri de flori pentru Mormântul Domnului.

 

Boala însă i-a măcinat sănătatea, mai ales în ultimii 4 ani, până ce l-a răpus în Postul Sfintelor Paşti

.

Slujba priveghei a avut loc vineri 12 martie 2004, la orele 5:00 pm., în capela “Church of the Hill”, iar înmormântarea s-a săvârşit a doua zi, 13 martie crt., la orele 11:00 am, în cimitirul Forest Lawn din Hollywood Hills.

 

Dodo Veresh, Nina Ivan şi Sanda Valcu, prieteni intimi ai răposatului (veniţi din New York, şi Chicago) au rostit cuvântări funebre emoţionante.

 

Condoleanţele noastre adânci se cuvin îndoliatei dna Violeta, soţia defunctului, şi dnei Maria Muntean, mama răposatului.

 

Dumnezeu să-l ierte, şi să-l odihnească în latura celor vii.

  

 

IMO ANNA VOISHAN

 

On February 18th 1918 a baby girl Anna was born to Andrew and Katherine Crisban, they also had a son John Kisbac. In 1938 Anna married Anthony John Voisan and they moved to Buffalo New York where Anna gave birth to a daughter Diane Athene Voisan. They moved to Oceanside California for a few years, then moved to St. Charles St., in Los Angeles, Ca, where she gave birth to a son Anthony Ronald Voisan. In 1948 they moved to a new house, in the San Fernando Valley where she lived for 56 years until her passing on March 5th 2004. Tony and Anna have five grandchildren and four great grandchildren. She will be greatly missed.

 

IMO ANICA TRANDAFIRESCU

 

La vârsta de 81 de ani, neîmpliniţi, în ziua de 16 martie crt.,  ne-a părăsit buna credincioasă Anica Trandafirescu, mama doamnei Lilly, şi soacra domnului Pierre Ghiuzelian.

 

Slujba priveghii a avut loc  joi seara 18 martie, în incinta capelanatului cimitirului Memory Garden Memorial Park, din Brea, CA.

 

A doua zi, părintele paroh a săvârşit slujba înmormântării, în biserica mare a capelanatului aceluiaş cimitir, unde răposata a fost înhumată spre veşnică odihnă.

 

Anica Trandafirescu se nascuse in Bucuresti - Romania, Aprilie 19 1922, din parinti Maria si Velicu Mitici care au avut 5 copii - Vasile, Mia, Anica, Nicu si Constantin. Dupa o copilarie fericita, s-a casatorit la virsta de 17 ani cu Josef Esterca si a avut o singura fata Lilly. Profesia de baza - croitoreasa.

 

In 1979 a emigrat in Statele Unite la fiica Dr.Lilly Ghiuzelian M.D. si Ing. Pierre Ghiuzelian care au primit'o cu bratele deschise creindu-i un now enviroment intr'o tara noua cu obiceiuri noi. Dupa o scurta perioada de adaptare a inceput sa lucreze la Casa de Creatie LucieAnn in Los Angeles pentru intraga perioada, fiind foarte apprecita pentru ingeniozitate si creativitate in croitorie, pina a iesit la pensie.

 

S-a bucurat de o enorma appreciere in sinul  familiei unde -mamaia Nina, cum o numeau nepotii - era intotdeauna la indemina cu un sfat bun si gata sa indrumeze pe calea buna pe oricine cerea sfatul.Intraga familie ,dar in special nepotii Robert si Edward si stranepotii Ashley,Taylor, Kaylee, Zachary, Jessica, erau intrgul ei paradis.

 

Prin trecerea ei la cele vesnice, întraga familie sufera un enorm gol care nu va fi niciodata vindecat. În numele comunităţii întregi, transmitem cele mai adânci condoleanţe îndureratei familii  Lilly şi Pierre Ghiuzelian.

 

Dumnezeu să o ierte, şi să-i ofere veşnică odihnă în ceata sfinţilor. 

 

 

IMO MARY LEIDINGER

 

We have recently received a letter from Mrs. Valerie Camp of Sun City, AZ, a relative of Mrs. Mary Leidinger, informing us that on December 13, 2003, Mrs. Leidinger passed-away in a nursing home in Terre Haute, Indiana, where she lived for the last almost 20 years.

 

Mrs. Leidinger was 94. While she lived in Los Angeles, she was a very active member and supporter of the Holy Trinity Parish.

 

May God rest her soul with the righteous spirits.

Dumnezeu sa o ierte.

 

Viata Crestină, Aprilie-Iunie 2004

Inapoi la : Publicatii.com