SE ASTEAPTA APROBAREA PRIMARIEI PENTRU INCEPEREA CONSTRUIRII NOII BISERICI

 

20 Septembrie 2004

 

Stimati membri ai comitetului de construcţie,

Onoraţi membri ai consiliului parohial şi membre ale reuniuni domanelor,

Iubiţi enoriaşi şi susţinători ai parohiei Sfânta Treime,

 

Marian Serban, presedinte

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, şi după strădanii de ani de zile, avem plăcerea a vă raporta faptul că, la 17 august 2004, s-au înaintat, spre aprobare, la Primăria din Los Angeles, California, toate planurile de construcţie (detaliate mai jos), privind noul proiect de construcţie al Bisericii noastre, in Sunland, California.

 

Acum, când ne pregătim intens de organizarea festivităţilor prilejuite de cea de a 65-a aniversare a parohiei noastre “Sfanta Treime” (6-7 Noiembrie 2004), va invităm călduros să participaţi cu toţii la aceste festivităţi, prilej istoric la care Întâi-Stătătorului Episcopiei noastre dela Vatra, IPS Sa Arhiepiscopul Nathaniel, ne va împărtăşi Arhipăstoreasca Binecuvântare de a începe lucrările de construire a noii noastre Biserici, in localitatea Sunland, California.

 

Cu această ocazie, lansăm un călduros apel - o chemare la sacrificiu - către intreaga suflare româno-americană din sudul Californiei - de a ni se alătura, şi a face sacrificii materiale, în scopul de a ridica, la începerea anului viitor (2005), a unui nou sfânt locaş, spre slava lui Dumnezeu, şi legitima mândrie a comunităţii româno-americane în Sudul Californiei, o biserică ortodoxă românească, în stil bizantin autentic, cu edificii-adiacente moderne, care să dăinuiască peste veacuri.

 

După cum vă este cunoscut, în 1987 s-a cumpărat o proprietatea de cca 4 hectare de pământ (în totalitate plătită), în localitatea Sunland, din San Fernando Valley. Nu avem nici o datorie financiară la această proprietate, în afară de taxele anuale către primăria Los Angelesului.

 

Timp de cca 2 ani (1987-1989), după ce s-a trecut printr-un process legal dificil, 5 "interview-eri publice", cu mari sacrificii, perseverenţă şi dedicaţie dezinteresată din partea iniţiatorilor noului-proiect, parohia noastră a obţinut permisiunea "conditionată” de a construi proiectul propus pe noua sa proprietate din Sunland.

 

A trecut mai mult de o decadă de aşteptare, dela cumpărarea şi mai apoi sfintirea terenului in 1989, până la ivirea unor condiţii propice începerii proiectului. La începutul anului 2002, un proiect exclusiv de cca 60 de case (1 milion dolari valoare/fiecare), s-a developat în imediata noastră vecinătate, astfel că, toate utilităţile (canalizare, electricitate, gaz, telefon) au fost aduse de developer până la proprietatea noastră.

 

La acţiunea de dizolvare a Fundaţiei “Moldovita”, Bordul Director a hotarât ca toate bunurile lichide (bani în bancă) şi imobile (teren în Chatsworth) să fie transferate bisericii noastre, dacă lucrările de construire ale bisericii (replica Moldoviţei) se vor începe în răstimp de 3 ani dela dizolvarea Fundaţiei.

 

Considerând cele de mai sus, şi alţi factori stimulenţi, la începutul anului 2002, noul comitet de construcţie a luat hotărârea de a începe greul urcus - realizarea proiectului - plănuirea şi începerea lucrărilor noului proiect de construcţie, la sfârşitul anului 2004 sau începutul anului 2005.

 

În timp de un an, firmele de specialitate angajate au lucrat armonios şi expeditiv, încât, putem raporta cu bucurie faptul că - aşa după cum am menţionat mai sus   Marţi 17 August, 2004 - (zi însemnată în analele istoriei acestei parohii), toate planurile de construcţie, inclusiv studiile şi rapoartele tehnice necesare, au fost înaintate la primăria Los Angelesului pentru aprobare, după cum urmează:

 

v      Arhitectectură

v      Inginerie civilă (grading)

v      Inginerie de structură

v      Analiză geologică şi de sol. Notă: Studiile preliminare ale acestui “Raport” va necesita teste adiţionale, potrivit răspunsului scris al Primăriei.

v      Electricitate, sistemul audio şi amplificare

v      Încălzire/aer condiţionat, sistem sanitar (plumbing)

v      Planurile de construcţie a unei bucatării comerciale (aprobate deja de către Departamentul Sănătăţii).

v      Studiul de trafic, bazine aluviale şi de captare a apei din precipitaţii

v      Planurile de conectare la sistemul public de utilităti

v      Amplasarea pe proprietate a conectoarelor pentru utilităţi (canalizare, apă, gaz, telefon, electric, sistern sanitar)

v      Recent, Departamentul Pompierilor şi-a dat acordul pentru construirea facilităţilor, cu condiţie ca, înainte de începerea lucrărilor, Departamentul Apelor (DWP) să întocmească schiţele, şi să instaleze (pe costul bisericii) în faţa proprietăţii o “gură de apă comercială” (Fire Hydrant), pentru urgenţe.

 

Acum, mai mult decât oricând avem nevoie de suportul întregii comunităţi, moral şi material, ca să începem lucrările, iar participarea Dvoastră la acest Banchet Aniversar este cel mai avenit prilej de a ne înrola cu toţii în programul de construcţie al noii noastre biserici.

 

Pe cei interesaţi a cunoaşte mai amănunţit istoria parohiei noastre îi invităm să viziteze Albumele Foto ce le-am postat pe Internet la adresa:

http://biserica.org/Pictures/Alecse/Church/index.html

 

 

Ai Dvoastră slujitori şi colaboratori întru Hristos,

 

Marian Şerban, preşedinte                                  V.Rev.Fr. Constantin Alecse, preot paroh

 

Viata Crestină, Iulie-Septembrie 2004

 

Inapoi la : Publicatii.com