BISERICA ORTODOXA ROMANA SFANTA TREIME

 

HOLY TRINITY ROMANIAN ORTHODOX CHURCH

 

3315 Verdugo Road

Los Angeles, CA 90065

 

 

 65th Anniversary Banquet

Parish Council President’s remarks.

 

AT HILTON HOTEL BANQUET -  SUNDAY, NOVEMBER 7, 2004

 

 

 

Marian  Serban

 

La început de drum nou!

 

Înalt Prea Sfinţite Părinte Arhiepiscop,

Prea Cucernici Părinţi,

Onoraţi oaspeţi

 

Pentru cei care nu mă cunoaşteţi, aş dori mai întâi să mă prezint, ca astfel să ne putem întâlni “pe aceeaşi undă”.

 

Numele meu este Marian Şerban, şi deţin, din încredinţarea membrilor parohiei, poziţia de preşedinte al consiliului parohial pe anul 2004 la Biserica Ortodoxă Română Sfânta Treime din Los Angeles, California.

 

De la sosirea noastră în Statele Unite ale Americii, acum câţiva ani, dimpreună cu familia mea, soţia Dora, şi fetiţa Anda, ne-am implicat întru totul în viaţa sacerdotală, şi comunitară, a parohiei Sfânta Treime din Los Angeles.

 

În cei cca 3 ani, de când familia mea s-a implicat în viaţa spirituală, administrativă şi social culturală a acestei comunităţi, am constatat că într-adevăr, parohia are nevoie de toată lumea; iar programul de construcţie, pe care biserica l-a reactivat în ultimii 2 ani - proiectul fiind iniţiat încă din 1987 - necesită implicarea nu numai a membrilor parohiei, ci implicarea a sute, şi chiar mii de compatrioţi, vieţuitori în sudul Californiei, şi nu numai.

 

Ca să împlinim programul de construcţie, este imperativ ca, mai întâi, să consolidăm spiritul de comunitate şi trăire duhovnicească comunitară:

 

  • să participăm cât mai mulţi, şi cu mai multă regularitate, la sfintele slujbe duminicale, şi săptămânale;
  • să reactivăm organizaţia de tineret LAROY, mai cu seamă că, în ultimele luni, constatăm prezenţa la sfânta biserică a unui număr considerabil de tineri, veniţi mai recent din România, care duc lipsa unei astfel de organizatii;
  • şcoala duminicală, participarea la slujbele în limba engleză, la capelă, şi în general, procesul de educaţia religioasă în parohie constituie pentru noi un domeniu în care ne concentram toate forţele, acum şi în viitor;
  • sistemul de făgăduinţe/membria la sfânta biserică trebuie îmbunătăţit. Totul depinde numai de noi şi dărnicia noastră.

 

Revenind la programul de construcţie, din cuvântările ce vor urma, va reieşi clar faptul că întregul proiect de construcţie va costa între 5 şi 7 milioane de dolari, dacă socotim la proiect şi imobiliarul pentru persoanele pensionate (24 apartamente - cost: cca 2 milioane); în timp ce toate resursele prezente ale parohiei (imobiliare şi lichide) abia acopera cca 1/3 din cost.

 

Tin să vă dezvăluiesc aceste lucruri ca să înţelegem cu toţii ce sacrificii imense va trebui să facem, să împlinim o lucrare bine-plăcută Domnului, în comunitatea Româno-Americană Ortodoxă pe Coasta Pacificului. Suntem mânaţi însă de Duhul Domnului care ne învaţă că, ... “ceeace se pare a fi cu neputinţă la om, este cu putinţă la Dumnezeu!” ... ne trebuieşte doar credinţă la Dumnezeu şi spirit de sacrificiu.

 

Astăzi sărbătorim cu toţii a 65-a aniversare a bisericii noastre, sub Înaltul patronaj al Inalt Prea Sfinţitului Arhiepiscop  Nathaniel. În numele întregii parohii Îi mulţumim din tot sufletul pentru sacrificiile ce le-a făcut, şi Onoarea ce ne-a oferit-o de a fi în mijlocul nostru la acest istoric eveniment din viaţa parohiei noastre.

 

A 65-a aniversare a parohiei Sfânta Treime, care deservind şi drept “centru protopopesc” al Protoieriei Coastei Pacifice/ROEA (centru ce a ajutat – în ultimii 30 de ani – la fondarea marei majorităţi a parohiilor şi misiunilor protoieriei, din Statele depe Coasta Pacificului), aparţine implicit şi parohiilor şi misiunilor acestei protoierii.

Doresc să Vă mulţumesc, în numele întregii parohii, tuturor celor ce aţi participat la festivităţile aniversare, la acest popas istoric, în viaţa parohiei, a protoieriei, şi a sfintei noastre episcopii.

 

Ieri am participat cu toţii la, la noua proprietate a Bisericii din Sunland, la Slujba Vecerniei, şi Binecuvântarea Arhierească peste noi toţi, acum la începerea lucrărilor de construire a noii biserici. Multumim participantilor si, in mod special multumim dl John Simoni care a oferit costul de amenajare a terenului, şi domnului Marian Sârbu, care s-a preocupat, şi donat costul “bisericii portabile”, cortul şi mobilierul dela proprietatea noua.

 

Astăzi dimineaţă am trăit cu toţii emoţionante momente în cadrul Sfintei Liturghii Arhiereşti, şi sfinţirea întru diacon a dr. Iosif Razvan Bena. Ce zi înnălţătoare!!!

 

În după-amiaza aceasta, după ce vom asculta câteva cuvântări din partea liderilor comunităţii, legate de evenimentul sărbătorit, şi de proiectul de construcţie, vom fi binecuvântaţi să ascultăm cuvântul de suflet al Înalt Prea Sfinţitului Arhiepiscop Nathaniel, şi ne vom împărtăşi cu Arhiereştile Binecuvântări, acum, la început de drum nou.

 

Suntem convinşi de faptul că vom veţi aprecia programul cultural, oferit astăzi de renumita cântăreaţă Laura Zavate Dorman, în acompaniamentul dlui David Cassapu, artist emerit al poporului. 

 

Mulţumindu-Vă încă o dată pentru participare, şi adresând cuvântul meu de apreciere organizatorilor, care s-au ostenit la asigurarea unui succes deplin al festivităţilor celei de a 65-a aniversare a Bisericii Sfânta Treime – şi,

 

Încăodată mulţumindu-I Inalt Prea Sfinţitului Părinte Arhiepiscop pentru dragostea Părintească pe care ne-o poartă, şi Arhiereştile Binecuvântări ce ni le împărtăşeşte,

 

Doresc tuturor participanţilor la acest banchet să avem o după-amiază plăcută şi binecuvântată.

 

Marian Şerban, preşedintele Consiliului Parohial

 

 

Back to the 65th Church Anniversary Photo-Album

Back to “Viata Crestina” Magazine.

 

Web page sponsored by: Biserica.org