BISERICA ORTODOXA ROMANA SFANTA TREIME

 

HOLY TRINITY ROMANIAN ORTHODOX CHURCH

 

3315 Verdugo Road

Los Angeles, CA 90065

 

 

Prezentarea Membrilor Comitetului de Constructii

BANQUET (HILTON HOTEL), SUNDAY, NOVEMBER 7, 2004

 

 

Constantin Jercan

Preşedintele Comitetului

 

Banchet Aniversar

65th Anniversary Banquet

 

- Prezentarea Comitetului de Constructie -

 

 

planurile arhitecturale ale noii Biserici

au fost aprobate de Comitetul de

Construcţie şi supuse la

Primăria Los Angeles, spre aprobare

 

Înalt Prea Sfintia Voastră,           

Distinsi oaspeti, şi participanti la banchet,

 

Aşa după cum este cunoscut tuturor co-mesenilor noştri, Biserica Ortodoxă Română Sfânta Treime din Los Angeles, California, este o parohie a Episcopiei Ortodoxe Române din America, păstorită de către Inalt Prea Sfintia Sa Arhiepiscopul Nathaniel, o dioceză a Bisericii Ortodoxe Americane.

 

Fondată la 25 iunie, 1939, şi înregistrata drept parohie (non-profit organization) în Statul California, la 17 noiembrie acelaşi an, conducerea bisericii Sfânta Treime a analizat mai multe decade posibilitatea construirii unei noi biserici, cu adiacente moderne pentru comunitatea Româno-Americană Ortodoxă din Sudul Californiei.

 

În 1987 s-a cumpărat o proprietatea de cca 4 hectare de pământ (in totalitate plătită), in localitatea Sunland, din San Fernando Valley.

 

Timp de cca 2 ani (1987-1989), după ce s-a trecut printr-un process legal, şi foarte anevoios, de obtinere a aprobărilor de constructie, conducerea comunităţii, analizat mijloacele cele mai realistice care ar putea duce la bun sfârşit împlinirea acestui proiect.

 

La începutul anului 2003 au fost angajate firmele de specialitate (arhitectura şi inginerie civila, de structuri, electrică mecanică, studierea solului, etc.).

 

Într-un răstimp de cca un an şi jumătate, comitetul de construcţie s-a întâlnit în nenumărate rânduri cu arhitecţii şi inginerii de specialitate, astfel că, la ultima şedinţă a plenului comitetului din 9 mai 2004, membrii comitetului de construcţie au aprobat planurile arhitecturale.

 

Din raportul Dl John Simoni, Constructorul General,  reiese clar faptul că, arhitecţii au făcut ultimele retuşuri, potrivit sugestiilor membrilor comitetului şi, la 17 August curent, numitele planuri fost inaintate la primăria Los Angeles-ului, pentru aprobare.

 

Nu vreau să mă lungesc, ci doresc numai să multumesc, şi totodată să mărturisesc faptul că sunt onorat, în calitatea mea de preşedinte al comitetului de construcţie, să vă prezint pe devotatii membri ai acestui comitet:

 

1.   Părintele Protopop Constantin Alecse, Paroh

2.       Părintele William John (Bill) Clark, asistent

3.       Dl. Marian Serban, Preş. Consiliului 2004

4.   Dna Getta Jercan, Preşedinta Reuniunii 2004

5.   Psa Elena Alecse, Fund Raising Treasurer

6.   Dna Dora Serban, Secretara Consiliului 

7.   Dl. Robert Sarbu (Preşedintele LAROY)

8.   Dl. John Simoni (Constructor General)

9.   Dl. Dorian Serban (Constructor General)

10. Dl. Grigore Birtoc (Constructor General)

11. Dl. Viorel Tonef (Constructor General)

12.   Dl. Constantin Ciocan (Aer Conditionat, Incălzire)

13. Dl. Petrica Predescu, businessman

14. Dl. Mario Theodorou, businessman

15. Dl. Marian Sarbu, businessman

16. Dl. Doru Afloarei, businessman

17. Dl. Paul Mantea, businessman

18. DI. Octavian Cinca (Acustică, Telecomunicaţii)

19. DI. Ion Anton (Relaţii Publice)

20. DI. Nicolae Rusu (Relaţii Publice), şi

21.   Subsemnatul, Constantin Jercan,

Preşedintele Comitetului de Construcţie.

 

Este dela sine înteles faptul că, în toată această perioadă de lucru, comitetul de construcţie s-a consultat îndeaproape cu IPS Sa Arhiepiscopul Nathaniel, şi personalul Cancelariei Episcopale de resort.

 

Comitetul de Constructii a angajat 8 Firme de Specialitate care au intocmit, şi depus la primărie numitele planuri arhitecturale şi de inginerie.

 

ECHIPA ARHITECTURALĂ

 

1.   Architect Garo Minassian

2.   Architect Michelle Ertzan

3.   Dl. George G. Boghossian (George G. Boghossian & Associates, Inc.) - Civil Engineering

4.   Dl. Samir D. Ekmekji (Reiss, Brown & Ekmekji) Structural Engineer

5.       DI. George V. Hovaguimian, Mechanical

Engineering (A/C, Plumbing & Waste Systems)

6.       DI. Vrej Ratavousian, P.E. (Arrow Design)

- Electrical Engineering Designers

7.       "Western Pioneer Sales Co" Commercial

Kitchen consultants & Suppliers.

8.       Dl. Alan Wing, G.E. (RT Frankian & Associates)

- Soil & Geological Engineering

 

Cu ocazia festivităţilor prilejuite de cea de a 65-a aniversare a parohiei noastre “Sfanta Treime”, dorim să mulţumim Întâi-Stătătorului Episcopiei noastre dela Vatra, Inalt Prea Sfinţitului Arhiepiscop Nathaniel, pentru faptul că ne-a onorat cu prezenţa, şi ne-a împartasit Arhipăstoreasca Binecuvântare de a începe lucrările de construire a noii noastre Biserici, din localitatea Sunland.

Şi tot astăzi, la acest istoric eveniment, lansăm un călduros apel - o chemare la sacrificiu - către intreaga suflare româno-americană din sudul Californiei - de a ni se alătura, şi a face sacrificii materiale, în scopul de a ridica, la începerea anului viitor (2005),  un nou sfânt locaş, spre slava lui Dumnezeu, şi legitima mândrie a comunităţii româno-americane în Sudul Californiei, o biserică ortodoxă românească, în stil bizantin autentic, cu adiacente moderne, să dăinuiască peste veacuri.

(Din cuvantarea dlui Constantin Jercan, preşedintele comitetului de construcţie, la banchetul celei de a 65-a aniversare a bisericii - duminică 7 noiembrie 2004)

 

December 30, 2004 - SITUAŢIA LA ZI A PROIECTULUI DE CONSTRUCŢIE

 

La şedinţa de vineri 1 octombrie 2004, comitetul de construcţie a ales un COMITET EXECUTIV, al comitetului de construcţie, format din 3 persoane, specialişti în construcţii (John Simoni, General Contractor, Dorian Şerban, General Contractor, şi Mario Theodorou, om de afaceri, şi experienţă în construcţii), care să lucreze, şi să acţioneze în numele comitetului de construcţie, să solicite, să analizeze şi să hotărască asupra “estimaţiilor de construcţie” (bids).

 

Potrivit mandatului încredintat, comitetul executiv a şi purces la lucru. Dl Mario Theodorou a contactat (şi s-a întâlnit în şedinţe de lucru), următoarele companii reputabile de construcţie:

 

1.       Wesely Thomas Enterprises Inc., din Westley Village, CA, care (la 29 noiembrie, crt.), a şi făcut o prezentare detaliată (venind cu estimee de cost precise) membrilor comitetului executiv;

2.       George C. Hopkins Construction Inc., din Glendale, CA, care va face o prezentare similară în prima parte a lunii decembrie 2004;

3.       GENTOSI Builders, din Santa Ana, CA, (companie ce a oferit bisericii noastre costuri estimative, chiar înainte de a avea planurile arhitecturale definitivate), şi care - în baza planurilor prezente -, va face o prezentare mai detaliată, până la finele lunii decembrie, 2004.

 

 

Back to the 65th Church Anniversary Photo-Album

Back to “Viata Crestina” Magazine.

 

Web page sponsored by: Biserica.org