BISERICA ORTODOXA ROMANA SFANTA TREIME

 

HOLY TRINITY ROMANIAN ORTHODOX CHURCH

 

3315 Verdugo Road

Los Angeles, CA 90065

 

 

Banchet Aniversar

65th Anniversary Banquet

 

SE ASTEAPTA APROBAREA PRIMARIEI

PENTRU INCEPEREA CONSTRUIRII NOII BISERICI

(A 65-a Aniversare a Bisericii Sfanta Treime)

 

BANQUET (HILTON HOTEL), SUNDAY, NOVEMBER 7, 2004

 

 

John Simoni

The General Contractor

 

 

Înalt Prea Sfinţia Voastra,

 

Distinsi Oaspeţi şi

 

Stimati participanţi la acest Banchet Aniversar,

 

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, şi după strădanii de ani de zile, avem plăcerea a vă raporta faptul că, la 17 august 2004, s-au înaintat, spre aprobare, la Primăria din Los Angeles, California, toate planurile de construcţie (detaliate mai jos), privind noul proiect de construcţie al Bisericii noastre, in Sunland, California.

 

Astazi, cu ocazia festivităţilor prilejuite de cea de a 65-a aniversare a parohiei noastre “Sfanta Treime”, dorim să mulţumim Întâi-Stătătorului Episcopiei noastre dela Vatra, Inalt Prea Sfinţitului Arhiepiscop Nathaniel, pentru faptul că ne-a onorat cu prezenţa, şi ne-a împărtăşit Arhipăstoreasca Binecuvântare de a începe lucrările de construire a noii noastre Biserici, din localitatea Sunland.

 

Astăzi, la acest istoric eveniment, lansăm un călduros apel - o chemare la sacrificiu - către intreaga suflare româno-americană din sudul Californiei - de a ni se alătura, şi a face sacrificii materiale, în scopul de a ridica, la începerea anului viitor (2005),  un nou sfânt locaş, spre slava lui Dumnezeu, şi legitima mândrie a comunităţii româno-americane în Sudul Californiei, o biserică ortodoxă românească, în stil bizantin autentic, cu adiacente moderne, care să dăinuiască peste veacuri.

 

După cum a menţionat în cuvântul său Dl. Constantin Jercan, preşedintele Comitetului de Construcţii, în 1987 s-a cumpărat o proprietatea de cca 4 hectare de pământ (în totalitate plătită), în localitatea Sunland, din San Fernando Valley. Nu avem nici o datorie financiară la această proprietate, în afară de taxele anuale către primăria Los Angelesului.

 

Timp de cca 2 ani (1987-1989), după ce s-a trecut printr-un process legal dificil, 5 "interview-eri publice", cu mari sacrificii, perseverenţă şi dedicaţie dezinteresată din partea iniţiatorilor noului-proiect, parohia noastră a obţinut permisiunea "conditionată” de a construi proiectul propus pe noua sa proprietate din Sunland.

 

A trecut mai mult de o decadă de aşteptare, dela cumpărarea şi mai apoi sfintirea terenului in 1989, până la ivirea unor condiţii propice începerii proiectului.

 

La începutul anului 2003, un proiect exclusiv de cca 60 de case (1 milion dolari valoare/fiecare), s-a developat în imediata noastră vecinătate, astfel că, toate utilităţile (canalizare, electricitate, gaz, telefon) au fost aduse de developer până la proprietatea noastră.

 

La acţiunea de dizolvare a Fundaţiei “Moldovita”, Bordul Director a hotarât ca toate bunurile lichide (bani în bancă) şi imobile (teren în Chatsworth) să fie transferate bisericii noastre, dacă lucrările de construire ale bisericii (replica Moldoviţei) se vor începe în răstimp de 3 ani dela dizolvarea Fundaţiei.

 

Considerând cele de mai sus, şi alţi factori stimulenţi, la începutul anului 2002, noul comitet de construcţie a luat hotărârea de a începe greul urcus - realizarea proiectului - plănuirea şi începerea lucrărilor noului proiect de construcţie, la sfârşitul anului 2004 sau începutul anului 2005.

 

În timp de un an, firmele de specialitate angajate au lucrat armonios şi expeditiv, încât, putem raporta cu bucurie faptul că - aşa după cum am menţionat mai sus   Marţi 17 August, 2004 - (zi însemnată în analele istoriei acestei parohii), toate planurile de construcţie, inclusiv studiile şi rapoartele tehnice necesare, au fost înaintate la primăria Los Angelesului pentru aprobare, după cum urmează:

 

ü      Arhitectectură

ü      Inginerie civilă (grading)

ü      Inginerie de structură

ü      Analiză geologică şi de sol.

ü      Electricitate, sistemul audio şi amplificare

ü      Încălzire/aer condiţionat, sistem sanitar (plumbing)

ü      Planurile de construcţie a bucatăriiei (aprobate deja de către Departamentul Sănătăţii).

ü      Studiul de trafic, bazine aluviale şi de captare a apei din precipitaţii

ü      Planurile de conectare la sistemul public de utilităti

ü      Amplasarea pe proprietate a conectoarelor pentru utilităţi (canalizare, apă, gaz, telefon, electric)

ü      Recent, Departamentul Pompierilor şi-a dat acordul pentru construirea facilităţilor, cu condiţie ca, înainte de începerea lucrărilor, Departamentul Apelor (DWP) să întocmească schiţele, şi să instaleze (pe costul bisericii) în faţa proprietăţii o “gură de apă” (Fire Hydrant), pentru urgenţe.

 

Acum, mai mult decât oricând avem nevoie de suportul întregii comunităţi, moral şi material, ca să începem lucrările, peste câteva luni. Participarea Dvoastră la acest Banchet Aniversar este nu numai un imbold moral, şi un şi o ocazie de ridicare de fonduri (“Fund-Raising”), ci este aderare publică, a noastră a tuturora la programul de construcţie al noii noastre biserici, fapt pentru care, Vă mulţumesc din tot sufletul.

 

John Simoni, General Constructor

 

 

Back to the 65th Church Anniversary Photo-Album

Back to “Viata Crestina” Magazine.

 

Web page sponsored by: Biserica.org