biserica.org:compendium:articles:christianlife:July-September: Funerals, Înmormântari


Funerals Inmormantari

Ianuarie-Octombrie 2006

The following funerals: were acknowledged in the previous issues of the Christian Life Magazine:

 

1. Sultana Sicu (8 ianuarie)

2. Josif Anghioiu (30 ianuarie)

3. Elena Cerghizan (12 ianuarie)

4. Georgeta Wilmeth (13 Mai)

5. Elena Alden (15 iunie)

_________________________________________

 

IMO DUMITRU BRATU

(1916-2006)

 

La 27 iunie crt, bunul credincios Dumitru Bratu si-a dat obstescul sfârsit in Los Angeles.

S-a nascut la 18 August 1916 in orasul Rosiorii de Vede fiind cel mai mic dintre trei frati.

Tata Pavel Bratu fimid negustor de cereale tar mama Ecaterina Dobrescu .

 

La virsta de 3 ani a ramas orfan de tata iar la 9 ani mama se recasatoreste si se muta la Bucuresti. Termina liceul la un internat de baieti in Bucuresti dupa care urtneaza tot ca student intern timp de 3 ani Scoala Tehnica Polizu.

 

A terminat gimnaziul la un internat de baieti in Rosiorii de Vede, dupa care a urmat scoala tehnica in cadrul CFR Bucuresti. Dupa terminarea scolii tehnice este angajat la CFR Bucuresti la serviciul tehnic.

 

In timpul celui de-al doilea razboi mondial a fost mobilizat si a servit in cadrul transporturilor feroviare. Dupa razboi se reintoarce la Regionala CFR Bucuresti unde o cunoaste pe Florica Lungu , care terminase o scoala de contabilitate si era functionara la. serviciul financiar.

 

Dupa citeva luni in 1945 se casatoresc avind o casatorie fericita care a durat 61 de ani.

Numai moartea i-a despartit.

 

Profesional a fost inteligent, apreciat in servici, iubit de toti cu care a venit in contact, urcind pe scara profesionala, in ultimii 20 de ani de servici lucrind la Regionala Cailor Ferate Bucuresti in functia de inspector protectia muncii.

 

Se pensioneaza aproximativ in 1978 dupa aproximativ 40 de ani de servici. In 1979 emigreaza impreuna cu sotia Florica in America la Los Angeles la sora sotiei Mariana Popescu.

 

In America cu toate ca era dej a pensionar la virsta de 63 de ani , lucreaza pina la virsta de 75 de ani si se ocupa permanent pentru actele si formalitatile necesare pentru a-si aduce in America pe fiica Victoria impreuna cu nepotul Edy si ginerele Gustav. In decembrie 1981 familia a fost reunita.

 

Pe unicul lui copil, fiica Victoria a cresut-o cu multa dragoste ocupindu-se de educatia ei fiind mindru cind a devenit inginera si fiind alaturi de ea pina la ultima suflare. Pe unicul nepot Edy l-a iubit foarte mult avind un aport considerabil la cresterea si educarea lui.

A foarte fericit si a participat cu bucurie la evenimentele ninportante din viata lui Edy cum ar fi graduarea din college , casatoria cu Maia si cel mai deosebit eveniment cind a devenit strabunic de doua ori prin Kaitlyn si Alexandru , care ii spuneau tata.

 

De asemenea a fost foarte apropiat si s-a inteles fbarte bine cu ginerele lui inginerul Gustav Bohm. Pentru intreaga familie plecarea lui dintre noi este o mare pierdere si durere.

 

V-om pastra in permanenta amintirea lui iar spiritul lui v-a avea continuitate in tinara generatie. Dumnezeu. sa-I odihneasca.

 

Parintele Constantin a oficiat slujba inmormântarii înmormântarii la capela cimitirului Hollywood-4-Ever, iar înhumarea a avut loc în acelasi cimitir din Hollywood.

 

Dumnezeu sa'l ierte, si condoleante familiei.

 

IMO PETRU MARINESCU

 

La 24 August 2006 a fost prohodit la capela cimitirului Forest Lawn din Hollywood Hills bunul credincios, devotatul sot al dnei Maria Marinescu, raposatul Petru Marinescu. Slujba înmormântarii, într-un cadru restrâns de familia, a fost oficiata de Parintele Virgil Anton. Exprimam si pe aceasta cale condoleantele noastre îndoliatei familii.

 

IMO ION GOLOGAN

(1925-2006)

 

On August 24, 2006 Ion Gologan, beloved grandfather of Ana Maria Toma was buried at Forest Lawn cemetery in Hollywood Hills. At the end of the funeral service, Ana Maria delivered the following eulogy:

 

On behalf of my family, I want to thank all of you for being by our side on this sad day. I want to take a couple of minutes to talk about my loving grandpa.

 

My grandpa, Ion Gologan was born in Romania on September 13, 1925. He was a very loving and caring man. He married my grandma, Floarea on February 16, 1952 and they had one daughter my mom, Gabriela who ended up having also one child, which is I, Ana Maria. My grandpa worked for the Romanian government for over 40 years doing his duties for the country. He traveled all over the world: China, Korea, France, Italy, Tunisia, Algeria, Russia, Turkey, Switzerland and many more. Out of many hobbies that he had he loved fishing.

 

In 1988 my parents decided to come to the United States for a better life. In 1997 my grandparents decided to come join my mom and I here in California.

There was not a day that would pass without him making me smile. I believe I have his smile. Every morning and every evening I would look into his big blue eyes and give him a kiss on his forehead.

 

For the last four years after numerous surgeries he has been struggling to live. He would even try to learn English during his dialysis sessions. Also he would take walks outside our home and greet our neighbors. His dream was to become a U.S. citizen which he did in March of 2006.

 

There is an indescribable scar on my heart that he is no longer with us and what hurts me even more is that he could not make it, to walk me down the isle at my wedding which was supposed to occur in one month.

 

I want to thank all the doctors, nurses and staff at St. Vincent Hospital for taking good care of my grandpa. My mother did everything she could to keep him going but unfortunately he decided to go. He waited for our close family friends and my mom to arrive at the hospital and with all of us by his side, he had a heart attack on Sunday, August 20th 2006at 6:14pm and he left us. I love you grandpa, you will always remain in our hearts forever.

 

On behalf of the Holy Trinity Church community we extend our deepest condoleances to the family.

 

JOHN MONDOCEA

(1924-2006)

 

La 14 iunie 2006 bunul credincios John Mondocea si-a dat obstescul sfârsit.

John Mondocea s-a nascut in Cleveland, Ohio la data de 16 Decembrie 1924, din parintii Ion Mondocea si Maria Mondocea, nascuta Suciu.

 

Cind John a fost la virsta de 5 ani, parintii s-au intors in Romania la Cincul Mare de unde se trageau, au cumparat pamint si au intemeiat o gospsdarie infloritoare.

 

John a copilarit pe meleagurile Cincului Mare despre care mai tirziu depana amintiri placute de neuitat.

 

A urmat scoala generala in Cincul Mare, dupa care a unnat liceul la Fagaras si apoi la Gheorghe Lazar in Sibiu.

 

In anul 1946 s-a casatorit cu Cristina Stoisor, iar dupa doi ani s-au hotarit sa plece in America;

 

Dupa un scurt popas in Italia au primit viza de intrare in Statele Unite si au ajuns la Indianapolis, Indiana.

 

Dupa foarte scurt timp John a inceput sa lucreze la Kingon Company, iar nu mult dupa aceea a inceput sa urmeze cursurile serale la colegiu, de unde a luat un degree in mechanical engineering si design.

 

John si Cristina au fost binecuvintati cu doua fete: Dana si Mary Jane.

In 1959 John a acceptat o oferta de serviciu la "Hughes Aircraft'' in California unde s-au mutat.

 

S-au stabilit in Orange County. au fost membrii activi ai bisericii românesti Sfânta Treime din Verdugo unde comutau saptaminal, iar in 1964 s-au stabilit in Glendale.

 

John a mai lucrat la diferite companii printre care Mc Donald Douglas, J.P.L in Pasadena (unde a proiectat scaunul pentru astronautii lui Apollo 13), a mai lucrat la nuclear power plant in San Onofre, C.F. Brawn, Carnation and Welder engineering; A f ost un foarte bun lucrator, foarte apreciat de toate compiniile unde a lucrat.

 

John a fost foarte apreciat si respectat de toti cei ce l-au cunoscut.

S-a stins din viata pe neasteptate la data de 14 Junie 2006 dupa o foarte scurta suferinta.

John supravietuieste prin sotia lui Cristina, fiicele Dana si Mary Jane, nepotii Michael si Johnathan, ginerele Saia precum, si prin fratele Cornel, si Ionel cu sotia Rodica, nepoti si nepoate.

 

Slujba înmormântarii, care a avut loc marti 20 iunie 2006 în capela cimitirului Forest Lawn din Hollywood Hills, a fost urmata de înhumarea defunctului John în acelasi cimitir.

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace si cele mai adânci condoleante îndoliatei familii.

 

IULIU IONESCU

(1949-2006)

 

Dupa o îndelungata suferinta, bunul credincios Iuliu Ionescu a trecut la Domnul la 19 iulie 2006.

 

Iuliu, sau Lully cum îi zicea familia, s-a nascut din parintii Maria si Juliu Ionescu din Arad la 4 martie 1949. Copilaria a petrecut-o la Medias, unde a urmat si cursurile gimnaziale. A urmat facultatea Politehnica din Timisoara de unde a graduat.

 

La 19 iulie 1976, Iuliu s-a casatorit cu Cornelia. Au sosit în Statele Unite în 1979. Familia Ionescu este binecuvântata cu un fiu Bogdan, în vârsta de 28 de ani, casatorit cu Jamie, stabiliti în North Carolina. Juliu are un frate Nonnie.

 

Funeraliile au fost officiate de catre Parintele Paroh în capela cimitirului Crawford din Northridge. Dumnezeu sa'l ierte si condoleantele noastre îndoliatei familii.

 

MARIA PREDA

(1929-2006)

 

Doamna Maria Preda s-a nascut în dimineata binecuvântatei zi de Vineri 18 Aprilie, Izvorul Tamaduirii anul 1929 în comuna Cretesti, Judetul Ilfov, unde a crescut, si unde si-a facut scoala. S-a casatorit dând viata si crescând doi copii: Geta si Marian Acum 32 de ani s-a recasatorit cu Dumitru Preda, omul care n-a ezitat o clipa sa ajute pe tot semenul care a avut nevoie de ajutor. Doamna Maria a fost o mama, sotie si bunica buna si exigenta, cerând întotdeauna perfectiune în tot ceeace facea.

 

Ca în tot decursul vietii sale pe pamânt, si în ultimii ani, în toata suferinta ei, a fost înconjurata, si îngrijita, cu toata dragostea de sotul ei Dumitru, si familia fiului Marian.

Fiind pregatita duhovniceste, chiar în ziua decesului primise Sfânta Împartasanie, dna Maria Preda si-a dat obstescul sfârsit în ziua ei de nume, la Sfânta Marie (Septembrie 8, 2006).

 

Funeraliile sale (saracusta si slujba înmormântarii) au avut loc în Biserica Sfânta Treime, iar înhumarea s-a facut la cimitirul Hollywood-4-Ever, din Hollywood.

Condoleantele noastre îndoliatei familii, si rugaciunile noastre de vesnica pomenire. Dumneyeu s'o ierte!


Transmitem condolean tele Bisericii noastre tuturor îndoliatelor familii care au prohodit pe cei dragi, aici sau în România si care, într-un fel sau altul au fost afiliate cu Biserica noastra Sf. Treime:

 

IMO: NASTEA ISPAS (Romania)

IMO: VERONICA (nee VOICU ALEXE)

IMO: MARY URSA (USA)

IMO: ELENA REBIGA (Romania)

IMO: PR AVRAM DAVID (Basarabia)

IMO: ARISTIDE BUHOIU (Romania)

 

IMO: EUGENIA RASMERITZA (Basarabia)

Eugenia Razmeritsa, mama enoriasului Bisericii noastre, actorul Anatol Razmerita, se nascuse la 2 octombrie 1925, în Basarabia, si si-a dat obstescul sfârsit la 6 septembrie 2006, tot în Basarabia. Transmitem si pe aceasta cale simtitele noastre condoleante familiei.

 

IMO: Very Rev. Efstathios V. Mylonas

1937-2006

 

Rev. Protopresbyter Efstathios V. Mylonas, Ph.D., devoted priest and pastor of St. Anthony Greek Orthodox Church in Pasadena for the past 20 years, fell asleep in the Lord on September 22, 2006.

 

A trisagion, officiated by Metropolitan Gerasimos of San Francisco and brother clergy, will be held on Wednesday, September 27, 2006, at 7:30 PM at St. Anthony Greek Orthodox Church, located at 778 South Rosemead Blvd. in Pasadena. On Thursday, September 28, 2006, the Morning Matins Service will be held at 8:00 AM with the Divine Liturgy at 9:00 AM, followed by the Funeral Service at 10:30 AM at St. Anthony Greek Orthodox Church, Pasadena. May his memory be eternal!

 

IMO: Very Rev. Constantin Tofan

1924-2006

 

On 19 October 2006, ROEA Chancery announced with great sadness, the falling asleep in the Lord of Archpriest Constantin Tofan, who passed away today at the age of 82 in a hospital in Denver, Colorado, after recent ill health. Father Tofan served the Episcopate for 43 years in many capacities on the parochial and diocesan level, most recently at the Annunciation Parish in Montreal, Quebec, and as Chairman of the Episcopate's Department of Missions. Funeral services will be at Saint George Cathedral in Southfield, Michigan, and burial will take place in the Saint Mary Cemetery at Vatra Romaneasca in Grass Lake, Michigan.

 

On Monday and Tuesday evenings (October 22 & 23) wake services were held at St George Cathedral, Southfield MI.

 

On Wednesday, October 24, 2006, after the Hierarchical Liturgy, the ROEA's Hierarchs, and many clergy officiated starting at 10:00 am, the Burial Service of a Priest, in St George Cathedral, Southfield MI, followed by the internment at St Mary Cemetery - Vatra Romaneasca, Grass Lake, MI. May his memory be eternal!

 

<<<........................Select your version .......................>>>