Biserica.org - Discussion Groups Forum Index Biserica.org - Discussion Groups
ROCHolyTrinity - Los Angeles, CA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

PC Gabriel Curpene, noul paroh la Invierea Domnului, Hayward

 
Post new topic   Reply to topic    Biserica.org - Discussion Groups Forum Index -> Ce'i Nou...? (Coasta Pacificului)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Fr Constantin Alecse
Site Admin


Joined: 28 Jun 2006
Posts: 4819

PostPosted: Fri Aug 04, 2006 11:55 am    Post subject: PC Gabriel Curpene, noul paroh la Invierea Domnului, Hayward Reply with quote

    PC Gabriel Curpene, noul paroh la Invierea Domnului, Hayward, CA

PC Gabriel Curpene, a fost numit de catre IPS Sa Arhiepiscopul Nathaniel drept Preot Paroh al parohiei "Invierea Domnului" din Hayward, CA, cu data de 1 August 2006. Felicitari!
    Mesajul Preotului Gabriel Curpene
    Frati Crestini,

Avand incredintarea si cu binecuvantarea Inaltului Ierarh al Bisericii Ortodoxe Romane din America, Arhiepiscopul Nathaniel Popp, am fost investit ca slujitor al Sfantului Altar la Biserica "Invierea Domnului" din Hayward, California incepand cu data de 1 August 2006.

In cele ce urmeaza va prezint o scurta biografie si un sumar al viziunii mele despre misiunea de preot paroh la Parohia Invierea Domnului.

M-am nascut pe data de 2 decembrie 1969 in localitatea Voinesti, judetul Dambovita. Am urmat cursurile Seminarului Teologic din Bucuresti pe care l-am absolvit in 1991. In acelasi an am fost acceptat la Institutul Teologic Ortodox din cadrul Universitatii Bucuresti, institut pe care l-am absolvit in anul 1995. In anul 1996 m-am casatorit cu Claudia Andreea Ciocianu. Tot in acest an am urmat cursurile unui masterat in teologie la sectia de Indrumari Misionare sub indrumarea Pr. Prof. Petre David.

In anul 1997, impreuna cu sotia, am emigrat in S.U.A. si am fost primit la cerere in randul clerului Bisericii Ortodoxe Romano-Americane condusa de Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop Nathaniel. In iulie 1997 am fost numit in functia de preot paroh al Misiunii Ortodoxe Sf. Nicolae din Ottawa, Canada. Intre 15 ianuarie 2004 si 30 decembrie 2005 am activat ca preot paroh la parohia Sf. Stefan cel Mare din Clearwater, Florida, iar din ianuarie 2006 sint afiliat Protopopiatului de sud al Coastei Atlantice la biserica Sfanta Treime din Miramar, FL. Avem doua fetite, Joanna Caroline, 5 ani si Stephanie Anastasia, 2 ani.

Parohia, frati crestini, este terenul slujirii si al mantuirii, ea poarta chipul preotului fiind familia lui spirituala asa incat, dupa vrednicia lui, va fi acolo o biserica vie sau o celula moarta. Preotul trebuie sa caute parohia asa cum un parinte bun isi cauta familia lui. Misiunea preoteasca, implica o slujire coplesitoare care cere vocatie, dragoste si daruire. Preotul nu-si mai apartine exclusiv lui, nici macar familiei sale, ci este un slujitor al lui Dumnezeu si al semenilor. Pentru preot atunci cand este vorba de mantuirea unui suflet nu exista zi sau noapte nici oboseala sau odihna.

Frati crestini, doua sunt premisele absolut necesare unei adevarate pastoriri si acestea le-a avut in chip desavarsit Hristos Domnul-incepatorul turmei: iubire si cunoastere fiindca mantuirea nu se poate realiza decat pe calea iubirii si a cunoasterii. Acolo unde legatura dintre pastor si turma sta in iubire, ratacirea este exclusa iar integritatea staulului este asigurata: “Oile mele asculta glasul Meu si Eu le cunosc pe ele si ele merg dupa mine” {Ioan 10, 15} Secretul marilor infaptuiri dintotdeauna a stat in iubire. Universul intreg si, mai ales, omul sunt rodul iubirii lui Dumnezeu, care iubeste lumea, o incalzeste cu drag la sanul sau si o conduce spre fericirea vesnica. Daca ar inceta numai pentru o clipa iubirea lui Dumnezeu fata de lume aceasta ar pieri pe veci. Preotul, pentru a fi un bun pastor trebuie sa iubeasca pe cei incredintati lui spre mantuire asa cum si Hristos, Pastorul cel Mare, ne-a iubit si ne-a dat viata Sa, ca un adevarat pastor care isi primejduieste viata din iubire pentru oile sale.

Activitatea preotului in parohie va viza in mod special pastoratia liturgica si, in mod special, savarsirea Sfintelor slujbe si a Sfintei Liturghii. Cultul crestin si, cu deosebire cel ortodox, exprima cea mai bogata manifestare spirituala atat ca forma dar mai ales ca fond din universul uman. De aceia, iubiti credinciosi, numai in unitate si dragoste a unuia fata de altul putem sa urmam calea croita de Dumnezeu pentru noi in acest colt de lume.

Sunt multe lucruri si obiective pe care trebuie sa le implinim, insa unul principal spre care imi voi indrepta focusul cel mai mult este acela de a va aduna pe toti cei dornici de mantuire aici, in jurul Sfintei biserici. Odata adunati, sa impartasim impreuna credinta ortodoxa in care am fost botezati si sa cultivam, tot impreuna, limba, cultura si traditiile pamantului pe care ne-am nascut.

Prin urmare, nadajduiesc ca impreuna sa fim incununati de success in ceea ce am propus, reusind sa pastram treaz in acest colt de lume ceea ce nu va muri niciodata in noi, spiritul romanesc.

Preot Paroh, Gabriel Curpene
Sursa: Pagina web a Parohiei Invierea Domnului
_________________
Fr Constantin Alecse
Biserica.org
Dambroca.org
Blog-ul in Romaneste
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Biserica.org - Discussion Groups Forum Index -> Ce'i Nou...? (Coasta Pacificului) All times are GMT - 7 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group