BISERICA ORTODOXA ROMANA SFANTA TREIME
LOS ANGELES, CALIFORNIA

___________________________________

 

RAPORTUL comitetului de Constructii PE ANUL 2003

 

A). PROIECTUL FINAL DE CONSTRUCŢIE AL PAROHIEI SFANTA TREIME ESTE PREZENTAT ADUNARII CREDINCIOSILOR IN PREZENTA IPS SALE ARHIEPISCOPUL NATHANIEL

 

Duminică 9 noiembrie, 2003, la invitatia Consiliului Parohial, Reuniunii Doamnelor si a Comitetului de Constructie,  la finele Sfintei Liturghii arhieresti, IPS Sa Arhiepiscopul Nathaniel, a prezidat prezentarea, in fata comunitatii, a proiectului final de constructie al Bisericii “Sfânta Treime” din Los Angeles, California.

 

Mai intai,  părintele paroh a făcut o prezentare generală a situaţiei bisericii, cu o scurtă incursiune in istoria acestei parohii, dela fondare acum 65 de ani, şi până în prezent. A vorbit mai în detaliu despre situaţia, la zi, a noului proiect de construcţie, ce urmează a fi împlinit în Sunland, CA.

 

A fost invitat apoi Arhitectul Garo Minassian să facă o prezentare a planurilor finale ale proiectului de construcţie.  Arhitectul Minassian lucrează în strânsă cooperare cu Arhit. Michelle Ertzan (prezentă la toate şedinţele comitetului de construcţie, precum şi la acestă prezentare), pentru asigurarea incorporării în planurile bisericii a elementelor esenţiale ale mânăstirii Moldoviţa.

 

Domnul arhitect a prezentat, şi explicat fiecare schematică în parte: Planul General (Plot Plan), Planul Bisericii, Planul Sălii Parohiale, Planul Clădirilor Administrative, şi în perspectivă, Plan General al Clădirii desemnate drept “Clădirea apartamentelor pentru pensionaţi”.

 

Prezentarea Arhitectului Garo Minassian, asupra costisitorului proiect de construcţie (ce se va developa în 2 faze), s-a bucurat de aprecieri positive din partea credincioşilor participanţi la Sfânta Slujbă.

 

La finele serviciului divin, şi a prezentării arhitecturale, a vorbit, în limba română, cu mult patos, Inalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop.

 

Vlădica Nathaniel şi-a exprimat satisfacţia, şi mulţumirea părintească, să constate că, după mai bine de 10 ani de stagnare, proiectul de construcţie al noii biserici “Sfânta Treime” este reînvigorat, făcând progrese considerabile în ultimele 6 luni. A mulţumit membrilor parohiei, auxiliarelor bisericii, comitetului de construcţie, arhitecţilor, şi celorlalţi specialişti, voluntari sau angajaţi, care lucrează la înfăptuirea acestui proiect.

IPS Sa a făcut apoi un călduros apel, către toţi enoriaşii, donatorii şi sprijinitorii parohiei “Sfânta Treime” ca să sprijine eforturile părintelui paroh, şi ale comitetului de construcţie, în acest urcuş anevoios de a construi Domnului un Nou Sfânt Locaş.

 

Înaltul Prelat a binecuvântat apoi, şi a îndemnat întreaga comunitate ortodoxă Româno-Americană din Sudul Californiei să fie generoasă; să facă donaţii cu multă mărinimie, şi să nu uite, în testamentele lor, să menţioneze şi numele Bisericii Sfânta Treime.

 

După cuvântul de suflet al Inaltului nostru Arhipăstor, părintele paroh a binecuvântat, prin stropire cu aghiazmă, pe toţi credincioşii participanţi la Slujă, şi prezentarea arhitecturală.

 

Pentru imortalizarea evenimentului, un grup de participanţi s-au fotografiat în curtea bisericii, alături de Intâi Stătătorul Episcopiei ROEA, dela Vatra Romanească. 

 

Notă: Menţionam faptul că, oficiul parochial a expediat tuturor membrilor parohiei o scrisoare informativă asupra prezentări arhitecturale din ziua de 9 noiembrie 2003, iar IPS Sa Arhiepiscopul Nathaniel a primit un “set complet” al acestor planuri, spre a le analiza şi discuta cu membrii consiliului episcopesc, autoritatea finală ce va aproba aceste planuri înainte de a fi depuse pentru aprobare la Primăria Los Angeles-ului.

 

B). Din intalnirile membrilor comitetului de constructie pe 2003

 

1.      Dintre actiunile intreprinse, si contractile incheiate, mentionam urmatoarele:

 

Pentru detalii, apasati aici

 

2.      Cateva sedintele (intalniri) ale Comitetului de Constructie 2003:

 

Pentru detalii, apasati aici

 

C). PROIECTUL „EAGLE” -„VULTURUL” PENTRU RIDICARE DE FONDURI

 

Beneficiind de o licenta speciala din partea Departamentului de Caritate al Primariei Los Angeles, parohia noastra a inceput o campanie intitulata „Eagle Enterprises Fundraising Project”, pe scurt „The Eagle” (Volturul), spre ridicare de fonduri saptamanale, pentru noul proiect de constructie, prin folosirea salii parohiale. Un raport financiar al acestui proiect va fi prezentat de catre casierul comitetului de constructie.

 

D). PAGINA WEB „ORTHODOXNET.ORG” PENTRU RIDICARE DE FONDURI

 

La pagina web OrthodoxNet.org – dedicata exclusiv proiectului de constructie al noii biserici, s-a stabilit sistemu de acceptare de donatii prin „Credit Card”, in programul-soft „PayPal”, urmand a se face apeluri, si solicitari pentru donatii, catre binefacatorii si sprijinitorii bisericii care ar dori sa foloseasca acest sistem.

 

E). UN PLIANT, O MACHETA SI  UN DESEN TEHNIC (RENDERING) PENTRU PROMOVAREA PROIECTULUI

 

Este intentia Comitetului de Constructie ca, de indata ce planurile vor fi finalizate, submise si aprobate de catre Primaria Los Angelesului, sa ne folosim de serviciile unui „technical writer” spre a tipari un pliant color (4-10 pagini), cu descrierea proiectului, sa confectionam o „macheta” pe care sa o expunem chiar in biserica, si sa realizam un „rendering” design, prin care sa promovam proiectul de constructie, si ajutam campania de ridicare de fonduri.

 

 

IN LOC DE INCHEIERE – UN CALDUROS APEL:

AJUTATI-NE !

 

Cu tot respectul si aleasa multumire, In numele comitetului de constructii,

Constantin Jercan, Presedinte si Pr. Constantin Alecse,  Paroh

 

Back to: Viata Crestina

The Building Project:  « OrthodoxNet.org »